DOGOVORENA KUPNJA

Britanski ministar traži nadzor preuzimanja proizvođača lijekova od duhanskog diva

Američka je kompanija krajem prošlog tjedna dogovorila kupnju britanske tvrtke za 1,05 milijardi funti
 Fabrice CoffriniAFP

Britanski ministar za poduzetništvo Kwasi Kwarteng zatražio je od dužnosnika da pozorno prate preuzimanje proizvođača lijekova Vectura koje je dogovorio američki duhanski div Philip Morris International, izvijestio je londonski Times.

Ministar Kwarteng navodno surađuje s dužnosnicima kako bi temeljito proučili planove Philipa Morrisa za Vecturu, piše list, ne navodeći pojedinosti o identitetu dužnosnika.

Američka je kompanija krajem prošlog tjedna dogovorila kupnju britanske tvrtke za 1,05 milijardi funti (1,44 milijarde dolara) u sklopu priprema za "postnikotinsko razdoblje".

Time je američko-britanski proizvođač duhanskih proizvoda nadmašio ponudu investicijske tvrtke Carlyle Group, koja je u svibnju Vecturinim dioničarima ponudila 136 penija po dionici.

Uprava britanske tvrtke objavila je da povlači preporuku dioničarima da prihvate ponudu Carlyle Groupa i da prihvate onu Philipa Morrisa.

Preuzimanje će američkoj kompaniji otvoriti pristup tržištu lijekova za respiratorne bolesti i Vecturinoj tehnologiji inhalacijskih uređaja.

Proizvođač cigareta u veljači je predstavio strategiju za "postnikotinsko razdoblje" jer očekuje da će u idućim godinama sve više ljudi prestati pušiti zbog zabrinutosti za zdravlje i regulatornih mjera.

Vectura bi trebala poslovati kao neovisan odjel u samom srcu poslovanja Philipa Morrisa s inhaliranim lijekovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:11