NAPISAO NOVU KNJIGU

Bill Gates otkrio svoj recept za sprječavanje nove pandemije, a osvrnuo se i na teorije zavjere: ‘Ovo je moje iskustvo‘

Cilj da više ne bude pandemija je ambiciozan, ali napredak koji smo napravili u posljednje dvije godine već nas je postavio na put uspjeha, napisao je Gates

Bill Gates

 Cbs/Ferrari/Profimedia

Suosnivač Microsofta Bill Gates napisao je knjigu o tome kako spriječiti sljedeću pandemiju, objavljeno je u utorak na blogu tog milijardera i filantropa, piše Forbes. Gates je u blogu također kazao kako vjeruje da bi pandemija koronavirusa mogla biti posljednja pandemija.

Knjigu 'Kako spriječiti sljedeću pandemiju' objavit će 3. svibnja izdavačke kuće Knopf u SAD-u i Penguin Random House u svijetu, napisao je Gates.

U knjizi Gates — čija je zaklada pomogla u financiranju istraživanja cjepiva protiv koronavirusa, kao i radila na rješavanju niza javnozdravstvenih problema — opisuje korake za sprječavanje budućih pandemija i pružanje bolje zdravstvene skrbi ljudima širom svijeta koristeći lekcije naučene iz pandemije koronavirusa.

Knjiga također donosi dijelove razgovora s vrhunskim zdravstvenim djelatnicima, poput dr. Anthonyja Faucija, najvišeg dužnosnika za zarazne bolesti u SAD-u, i glavnog direktora Svjetske zdravstvene organizacije Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa.

Gates je također rekao da se knjiga bavi njegovim iskustvom kada je postao predmetom teorija zavjere, poput neutemeljene tvrdnje da potiče masovno cijepljenje kako bi ljudima ubrizgao mikročipove koji se mogu pratiti.

'Cilj da više ne bude pandemija je ambiciozan, ali napredak koji smo napravili u posljednje dvije godine već nas je postavio na put uspjeha', napisao je Gates u svom blogu. 'Svijet sada shvaća koliko ozbiljno trebamo shvatiti pandemije, a momentum je na našoj strani.'

Prema Forbesovom alatu za praćenje bogatstva u stvarnom vremenu, Gates je u trenutku objave ovog članka 'vrijedio' 132,6 milijardi dolara, što ga čini četvrtim najbogatijim čovjekom na svijetu.

Zaklada Billa i Melinde Gates, koju je Gates osnovao sa svojom bivšom suprugom, bila je glavna snaga u razvoju cjepiva protiv koronavirusa koja je pomogla u financiranju istraživanja Moderne i AstraZenece. Gates se godinama zalaže za poboljšanu pripremu odgovora na pandemiju i istraživanje cjepiva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 10:13