BIZARNA NESREĆA

Beogradsku policajku ubio strujni udar dok je na računalu ‘rudarila‘ kriptovalute: ‘Počela je kiša...‘

Njezino mrtvo tijelo zatekao je suprug Bojan, također zaposlenik MUP-a, a sve se dogodilo pred dvjema malim kćerkicama
Ilustracija/Policija u Beogradu
 Nemanja Cabric/Avalon/Profimedia

Beogradska policajka Maja Marković poginula je u utorak navečer od posljedica strujnog udara na terasi svog obiteljskog stana u naselju Zvezdara. Kako javlja Blic, nesretna žena poginula je dok je namještala kablove za računala kojima je rudarila kriptovalute.

Tijelo je na terasi pronašao njen muž Bojan, također zaposlenik MUP-a.

- Bojan se tog dana više puta telefonom čuo sa suprugom Majom i ona mu je u jednom od tih razgovora rekla da završava posao oko 15.30 i ide u stan. On se, međutim, malo duže zadržao na poslu, pa je pokušao nazvati Maju kako bi joj rekao da kasni, ali ona mu se nije javila. Bojan je zatim još nekoliko puta pokušao pozvati suprugu, ali pošto mu se ona i dalje nije javljala, zabrinuo se i krenuo ka stanu - objašnjava izvor upoznat sa istragom.

Dolaskom do stana zatekao je otključana vrata, počeo pretraživati kuću i na terasi vidio suprugu kako leži bez svijesti. Smjesta je pozvao hitnu pomoć, no Maji nije bilo spasa, a prvi rezultati istrage pokazali su da je preminula od strujnog udara.

Jedan od susjeda rekao je da je čuo tup udarac u jednom trenutku, no mislio je da je nešto palo, a otkrio je i da su Bojan i Maja stalno držali otvorene prozore ostakljene terase jer računala koja se služe za rudarenje kriptovaluta emitiraju mnogo topline.

Da tragedija bude veća, saznaje dalje Blic, Maja je u trenutku nesreće bila u stanu s maloljetnim kćerkama, u dobi od četiri i šest godina.

Obiteljski prijatelj rekao je da je rudarila valutu Ethereum kada je počeo vjetar i lagana kišica. Kako su dva računala bila na terasi, htjela ih je skloniti od kiše, uhvatila jedan od kablova i pala na pod kao pokošena.

- Kada je Bojan došao kući djeca su plakala i vrištala, a Maja je bila mrtva na terasi - ispričao je detalje strašne tragedije sugovornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 20:33