POVRAT NEKRETNINE

Završen ovršni postupak: Tvrđava Imperijal na Srđu mora se vratiti u posjed Grada Dubrovnika

Time je sud udovoljio zahtjevu Grada Dubrovnika, koji je krajem siječnja pokrenuo ovršni postupak nad tvrtkom "Razvoj golf"

Tvrđava Imperijal

 Bozo Radic/Cropix

Na temelju ovrhe koju joj je odredio dubrovački Općinski sud, tvrtka "Razvoj golf" dužna je bez odgode tvrđavu Imperijal na Srđu, koji su imali u koncesiji, osloboditi od osoba i stvari te je predati u posjed Gradu Dubrovniku, izvijestili su u utorak iz gradske uprave.

Time je sud udovoljio zahtjevu Grada Dubrovnika, koji je krajem siječnja pokrenuo ovršni postupak nad tvrtkom "Razvoj golf" radi predaje u posjed tvrđave Imperijal na Srđu, površine 18.899 četvornih metara.

Iz Grada su prethodno "mirnim putem" od te tvrtke zatražili povrat nekretnine u posjed, no bez uspjeha, pa je kao idući pravni korak pokrenut ovršni postupak.

"Donošenjem rješenja o ovrsi zaštićeni su interesi Grada te je otvoren put prema obnovi i rekonstrukciji tvrđave koja predstavlja simbol herojske obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu", navode iz gradske uprave.

Tvrđava je bila predmet ugovora o koncesiji raskinutog 4. lipnja 2020. jednoglasnom odlukom dubrovačkog gradskog vijeća. U međuvremenu je koncesija izbrisana i iz zemljišnih knjiga.

"Općinski sud u Dubrovniku izbrisao je upis iz teretovnice kojim je bila upisana koncesija na nekretnini u vlasništvu Grada Dubrovnika te omogućio Gradu da može punopravno raspolagati svojom imovinom, odnosno tvrđavom Imperijal", naveli su krajem siječnja iz Grada Dubrovnika.

Protiv rješenja o ovrsi moguće je izjaviti žalbu nadležnom tijelu u roku od osam dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:07