NAVALA iz inozemstva

Velike gužve na granicama: Na prijelazima sa Slovenijom u kolonama se čeka i do dva sata

Kako javlja HAK, tijekom dana očekuje se pojačan promet na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, BiH i Srbijom
Gužva na Bregani, Ilustracija
 Ronald Gorsic/Cropix

Na graničnim prijelazima u Hrvatskoj poslijepodne su se počele stvarati velike gužve.

Kako javlja HAK, tijekom dana očekuje se pojačan promet na većini graničnih prijelaza s Republikom Slovenijom na ulasku, s BiH i Republikom Srbijom na izlasku. Zbog povremenih tehničkih poteškoća na graničnim prijelazima moguća su i dulja čekanja.

Velike gužve na graničnim prijelazima očekuju se tijekom poslijepodneva i večeri, ali i sutra ujutro.

Prema informacijama HAK-a, na prijelazima sa Slovenijom se čeka više od sat vremena. No, mediji javljaju da se na Bregani u kolonama čeka i do dva sata.

image
HAK

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović objavio je danas na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite da je jučer u Hrvatsku ušlo 43.500 ljudi, od čega je 60 posto bilo u tranzitu.

- Npr., 2019. koja je bila godina bez epidemije na isti dan je ušlo nešto više od 130 000 ljudi. Ono što smo zamijetili jučer je da je bilo vrlo malo ulazaka na području graničnih prijelaza u Istri i Primorsko-goranskoj županiji što znači da je bilo malo turističkih ulazaka u RH jer znamo da to nisu granični prijelazi preko kojih se ulazi da bi se tranzitiralo već da bi se boravilo u RH - kazao je Božinović.

image
HAK
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:50