ACI PIŠE POVIJEST

U Rovinju održana premijerna ClubSwan regata kojom se ACI vratio na svjetsku jedriličarsku scenu

Prvo izdanje ClubSwan 36 ACI Cupa poslužilo je kao najava za ClubSwan 36 Europsko prvenstvo kojem će Hrvatska biti domaćin u listopadu 2022.

ClubSwan 36 ACI Cup

 Stefano Gattini

U Rovinju je završeno prvo izdanje regate ClubSwan 36 ACI Cup, koja je potvrdila da su Hrvatska i ACI itekako spremni biti domaćinima ClubSwan 36 Europskog prvenstva 2022. godine, priopćili su u utorak iz ACI-ja.

- Preko tri desetljeća ACI i Rovinj igraju ključnu ulogu u razvoju Hrvatske kao prestižne regatne destinacije te su kombinacija mediteranskog šarma, nautičke izvrsnosti i besprijekornih uvjeta u srcu povijesnog Rovinja bili idealna pozornica za premijerno izdanje ClubSwan 36 ACI Cupa, regate s kojom se ACI u velikom stilu vratio na svjetsku jedriličarsku scenu, navodi se u priopćenju.

- Prvu regatu ClubSwan brenda u ACI marini Rovinj, na kojoj su jedrile posade iz cijele Europe, organizirali su ACI i ACI Sail uz podršku Nautor's Swan-a, uglednog proizvođača jedrilica koji je ujedno i tvorac ClubSwan jedriličarske lige. Regate kao The Nations Trophy, Rolex Swan Cup ili Swan One Design Worlds organiziraju se na poznatim mediteranskim lokacijama, kao što su Porto Cervo, St. Tropez i Palma de Mallorca, a prva ovakva regata u Hrvatskoj bila je ujedno i najava ClubSwan 36 Europskog prvenstva kojemu će Rovinj biti domaćin u listopadu iduće godine, stoji u priopćenju.

image

ClubSwan 36 ACI Cup

Stefano Gattini

- Upravo se u protekle dvije godine nautički turizam profilirao kao jedan od glavnih generatora uspješne turističke sezone. Stoga ovu regatu treba gledati kao savršen alat koji nam omogućuje da bitno ranije započnemo te mnogo kasnije završimo sezonu. Cilj partnerstva s Nautor's Swanom je dovođenje ovakvih klijenata i regata u Hrvatsku s ciljem razvoja potpuno nove generacije nautičkog turizma. ClubSwan 36 ACI Cup pokazao je da Rovinj i čitava hrvatska obala imaju ogroman potencijal i znanje za organizaciju svjetski priznatih regata. ACI definitivno u svojem DNK-u ima jedrenje. I to ne samo kao sport, već i kao djelatnost koja značajno pridonosi širenju turističke ponude u Hrvatskoj i promovira naše more na najbolji mogući način, istaknuo je direktor ACI-ja Kristijan Pavić.

image

Kristijan Pavić

ACI

Nakon tri dana jedrenja u regati morskih jurilica ClubSwan 36 koje je dizajnirao jedan od najuspješnijih svjetskih pomorskih arhitekata Juan Kouyoumdjian, slavila je posada jedrilice Tracing Perfection sa skiperom Danielom Kippom iz Njemačke ispred posada Bracing Breeze sa skiperom Lukaszom Podniesinskim iz Poljske te Facing Future sa skipericom Nevrom Eker iz Turske.

- Projekt ACI Sail pokrenuli smo prije dvije godine i ova regata je za nas velika prekretnica. Tri predivna dana u Rovinju nazvao bih ‘jedrenjem nove generacije’ zbog svih događanja koja su pratila ClubSwan 36 ACI Cup. Jednako su oduševljeni i klijenti ACI Saila, koji će među svojim poslovnim partnerima i prijateljima sa zadovoljstvom podijeliti priču o sjajnim uvjetima u koje su imali u Rovinju, ACI-jevoj marini i prekrasnom iskustvu koje su ovdje stekli, poručio je voditelj projekta ACI Sail, Ivan Kljaković Gašpić.

Pohvale nakon sjajno odrađene regate ACI-ju su stigle iz Nautor's Swana, partnera s kojim najveći nautički lanac marina na Mediteranu dijeli viziju, znanje, tradiciju i strast za jedrenjem.

image

ClubSwan 36 ACI Cup

ACI

- ACI je vrijedan partner Nautor's Swana s kojim smo u Splitu osnovali ACI Sail ClubSwan 36 trening centar, prvi svjetski centar namijenjen ljudima koji žele upoznati jedrenje na jedan drugačiji način. ClubSwan 36 ACI Cup velik je poticaj za budućnost i pokazatelj kako Hrvatska ima sve uvjete postati sjajna destinacija za ClubSwan regate, smatra izvršni direktor Nautor grupe, Giovanni Pomati.

Projekt ACI Sail spaja bogatu ACI-jevu tradiciju organiziranja regata, Jadran kao sjajnu jedriličarsku destinaciju i najmodernije jedrilice ClubSwan 36 u novo, jedinstveno iskustvo jedrenja u Hrvatskoj, navode u ACI-ju.

image

ClubSwan 36 ACI Cup

Stefano Gattini

- ACI je uložio nevjerojatan entuzijazam i energiju za organizaciju ovakvog vrhunskog događaja. ACI marina Rovinj i vizure starog grada bili su savršena pozornica za regatnu premijeru ClubSwana u Hrvatskoj. Veselimo se što ćemo ovdje ugostiti još regata na kojima će se vlasnici ClubSwana osjećati kao kod kuće, najavio je Federico Michetti, izvršni direktor odjela ClubSwan Racing.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:19