GREEN FUTURE 2023.

U lipnju u Split dolaze top govornici: U fokusu konferencije su održivost i zelena tranzicija kroz tehnologiju

Prvu Green Future konferenciju uživo je pratilo gotovo 1000 posjetitelja te pedesetak govornika

Green Future konferencija 1. i 2. ipnja u Splitu

Može li mobilna aplikacija pretvoriti bacanje hrane u stvar prošlosti? Mogu li hrvatski gradovi postati pametni? Jesu li električna vozila zaista budućnost ili tek privremeni hir? Može li Facebook grupa spasiti planet?

O ovim i drugim gorućim temama današnjice bit će govora na Green Future konferenciji, koja će se održati 1. i 2. lipnja u splitskom HNK, s fokusom na održivost i zelenu tranziciju kroz tehnologiju.

Nakon spektakularnog prvog izdanja, međunarodni i domaći tehnološki lideri, predstavnici institucija, znanstvenici te kreatori javnih politika, Split će ponovno pretvoriti u centralno mjesto Europe za teme zelene tranzicije.

Prvu Green Future konferenciju uživo je pratilo gotovo 1000 posjetitelja, a pedesetak govornika raspravljalo je o ključnim temama suvremenog svijeta, urbanoj i e-mobilnosti, zaštiti okoliša, digitalizaciji poslovanja, financiranju zelenih projekata, javnim politikama te ostalim novostima zelene tranzicije koje su u fokusu Europe i svijeta.

- Ove godine nam je cilj, kao i prošle, kreirati platformu za okupljanje ključnih ljudi iz javnog i privatnog sektora čije će odluke utjecati na živote svih nas u godinama koje dolaze. Uz privlačenje vrhunskih govornika, želimo u prekrasnom Splitu stvoriti i poticajnu atmosferu za povezivanje, razmjenu ideja i iskustava, kako bi svi zajedno sudjelovali u zelenoj tranziciji, na dobrobit naših tvrtki, ustanova i gradova, kao i društva u cjelini, poručio je Ognjen Bagatin, jedan od organizatora konferencije.

Među potvrđenim govornicima ističu se:

- Adam Carver, CEO Bitgreena, koji kombinira blockchain tehnologiju i zelene inovacije kako bi usmjerio kapital u najvažnije održive inicijative.

- Detria Williamson, članica savjetodavnog odbora MVP Matcha, koja je prikupila preko 6 milijardi dolara kapitala za tvrtke kao što su IDEO, Emirates Airlines, Discovery Channel i Accenture.

- Marko Mišulić, osnivač Rentlia, hrvatske cloud platforme za upravljanje turističkim objektima, koja je posljednju godinu prije pandemije zaključila s prihodom od 4 milijuna kuna i četvrt milijuna kuna dobiti.

- Maksim Haartsen, osnivač i izvršni direktor tvrtke Tekeya te tvorac mobilne aplikacije koja se bori protiv bacanja višaka hrane te planira širenje iz Egipta u druge zemlje Bliskog istoka i Sjeverne Afrike.

- Tijmen Sissing kao backpacker je odlučio očistiti plastiku s plaže u Maleziji što je postao viralan video na Facebooku. U samo nekoliko dana „The Trashpacker“ je prikupio 10.000 pratitelja koji su do sada očistili 400 tona otpada te educirali preko 45.000 učenika o opasnostima plastičnog otpada.

Konferenciju i ove godine podržavaju dvije najveće hrvatske tehnološke tvrtke, Rimac grupa i Infobip. Sve novosti će biti objavljene na službenoj web stranici, a Blind Bird ulaznice za konferenciji po sniženoj cijeni možete kupiti do 22. veljače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 03:59