‘ZLOČIN IZ MRŽNJE‘

Tomašević osudio napad na Rimčeve zaposlenike: ‘Očekujem da pronađu napadače i kazne ih‘

- Zagreb će, usprkos pojedincima koji mrze, ostati otvoren i gostoljubiv grad, poručio je gradonačelnik.

Tomislav Tomašević

 Damir Krajac/Cropix

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević oštro je osudio rasistički napad na radnike Rimac Automobila koji se dogodio u petak navečer u centru Zagreba te poručio kako nasilje ne smije imati mjesto u Zagrebu.

"Oštro osuđujem rasistički napad na radnike Rimac Automobila. Nasilju ne smije biti mjesta u našem gradu, pogotovo ne onom motiviranom mržnjom prema onima koji su drukčiji, po bilo kojoj osnovi", napisao je Tomašević na svom Facebooku u nedjelju navečer.

Napad na ljude zbog druge boje kože napad je na sve nas, dodao je.

"Zato očekujem da institucije što prije pronađu napadače i kazne ih za ovaj zločin iz mržnje. A Zagreb će, usprkos pojedincima koji mrze, ostati otvoren i gostoljubiv grad", poručio je gradonačelnik.

Poduzetnik i vlasnik Rimac Automobila Mate Rimac objavio je jučer da je u petak navečer grupa mladih muškaraca fizički napala njegove strane kolege u centru Zagreba kod Hrvatskog narodnog kazališta.

Grupa napadača prvo je imala rasističke ispade, a Rimčevi zaposlenici su pokušali izbjeći konflikt, ali su ih napadači dostigli i fizički napali. Rimac je priložio screenshot poruka s mobitela gdje je navedeno kako je jednoj osobi slomljen nos, a druga ima manji potres mozga. Policija utvrđuje okolnosti događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 07:31