SAIF ALKETBI

Tko je novi Fortenovin strateški partner: Iskusni ulagač u fondove rizičnog kapitala sa zavidnim voznim parkom

Titulu počasnog doktora ekonomije i menadžmenta u vladinim organizacijama dodijelilo mu je švicarsko sveučilište u Luganu

Saif al Ketbi

 thosewhoinspire.com

Arapski biznismen Saif Bin Markhan Alketbi (46) je generalni direktor Ureda prijestolonasljednika Dubaija od 2009. godine. Prije toga je bio na raznim pozicijama na Dvoru Vladara Dubaija, šeika Muhameda bin Rašid Al Maktuma - od 2006. do 2009. je bio direktor Odjela za poslove emira; od 2005. do 2006. pomoćnik ravnatelja Odjela za financijske poslove; od 2004. do 2005. predstojnik Odjela za proračun; te od 2001. do 2004. viši računovođa.

Studirao je na Sveučilištu Ujedinjenih Arapskih Emirata, gdje je diplomirao računovodstvo 2001. godine. Titulu počasnog doktora ekonomije i menadžmenta u vladinim organizacijama dodijelilo mu je švicarsko Sveučilište humanističkih znanosti i ekonomije u Luganu.

Iskusni je ulagač u fondove rizičnog kapitala i ima značajne investicije u raznim sektorima.

Od 2014. do 2016. bio je većinski vlasnik londonske tvrtke Shamal IP Overseas U.K., koja se bavi nadzorom i upravljanjem drugim jedinicama tvrtke. U istom razdoblju bio je direktor britanskih tvrtki Fusion Marketing Limited (nude usluge medijskog predstavljanja) te Samba London Limited i Sushisamba Group Limited (posjeduju restorane koji slave kulturu i kuhinju Japana, Brazila i Perua).

Vlasnik je voznog parka od 27 Speedcar trkaćih automobila koji mogu razviti brzinu do 225 km/h. Kupio ih je prije 11 godina na dražbi po cijeni od oko milijun dolara, nakon neuspjelog pokušaja dovođenja utrke automobila u Dubai. Speedcar trkaća serija lansirana je 2008. i dovela je u Dubai brojne međunarodne vozače, prije nego je dvije godine kasnije propala i otišla u likvidaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 19:17