SUKOB INTERESA

Povjerenstvo: Troje dužnosnika povrijedilo zakon, pokreću se dva postupka

Povreda zakona utvrđena je i za Damira Krstičevića, jer je propustio navesti nekretninu u svom vlasništvu

Predsjednica Povjerenstva za rješavanje sukoba interesa Nataša Novaković

 Zeljko Puhovski/cropix/Cropix

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je u petak da je troje dužnosnika povrijedilo zakon, ali im neće izreći sankciju jer im je prestao mandat, dok je u dva slučaju odlučilo pokrenuti postupak.

Povjerenstvo je odlučilo pokrenuti postupak u vezi s ravnateljicom uprave u Ministarstvu poljoprivrede Tatjanom Karačić i zamjenikom načelnika općine Sućuraj Predragom Trajkovićem.

Povreda zakona utvrđena je za potpredsjednika Vlade i ministra obrane do 2020. Damira Krstičevića, jer je propustio navesti nekretninu u svom vlasništvu. Povreda je također utvrđena kod pomoćnice ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne do 2021. Maje-Marije Nahod jer nije prijavila nekretnine, automobil i poslovne udjele bračnog druga.

Njima i gradonačelnici Orahovice do 2020. Ana-Mariji Petin utvrđen je nesklad između podataka koje su stavili u imovinsku karticu i podataka koje je Povjerenstvo pribavilo od drugih nadležnih tijela pa su povrijedili zakon, ali im se neće izreći sankcija jer im je prestao mandat, kazala je članica Povjerenstva Maja Uzelac.

U pet slučajeva Povjerenstvo je donijelo odluke o nepokretanju postupka. One se odnose na ravnateljicu uprave u Ministarstvu poljoprivrede Tatjanu Karačić, osječko-baranjskog župana Ivana Anušića, gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića te načelnike Općine Rugvica Matu Čička i Sibinj Josipa Pavića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:22