ANKETA JUTARNJEG

Ovo su vjerojatne opcije za novu vladu: Glasajte za onu za koju mislite da će se ostvariti!

Neslužbeni pregovori već traju, a najveći kamen spoticanja u razgovorima između HDZ-a i DP-a je SDSS

Banski dvori

 Bratislav Stefanovic/Alamy/A/Bratislav Stefanovic/alamy/a

Nakon što se danas kasno poslijepodne završe sastanci vodstva HDZ i Domovinskog pokreta, te će dvije stranke - koje zajedno kontroliraju 74 mjesta u Saboru (Mislava Kolakušića više ne računamo kao DP-ova partnera, nap. a.) - započeti službene pregovore o sastavljanju nove vlade.

Oni neslužbeni već su, naravno, u tijeku, a prema našim informacijama najveći kamen spoticanja u razgovorima između HDZ-a i DP-a je SDSS.

S jedne strane, premijer Andrej Plenković i u svom trećem mandatu želi Milorada Pupovca za svog partnera, a s druge strane naši izvori iz Domovinskog pokreta i dalje tvrde kako o Pupovcu i SDSS-u ne žele ni razgovarati.

S treće strane, koplje u trnje nisu bacili ni prvaci koalicije Rijeke pravde.

Nakon što su shvatili da su se razgovori između HDZ-a i DP-a već fino zahuktali, brže-bolje smislili su "Plan B" - HDZ i premijera Plenkovića pokušat će detronizirati tako što će na konstituirajućoj sjednici Sabora izabrati predsjednika iz oporbenih redova, a potom će ući u dodatni krug razgovora s ciljem da (sve) oporbene stranke nekako navuku 76 ruku i formiraju novu Vladu u kojoj neće biti HDZ-a.

Dok stranački lideri jedni drugima šalju konspirativne poruke, mi vas pitamo tko će na koncu sastaviti novu vladu i tko će sve činiti novu parlamentarnu većinu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:58