FASCINIRAN

Milanović posjetio Nanobit: ‘Hrvatskoj treba bar 20 ovakvih tvrtki koje bi vukle i druge‘

- Oni su uspješni, prodali su se u najpozitivnijem smislu i to je bilo zakonito i civilizirano, kao što je i cijela njihova priča.
 Goran Mehkek/Cropix

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović posjetio je u utorak sjedište IT tvrtke Nanobit, ocijenivši kako je to jedna uspješna i svjetska priča te da Hrvatskoj treba bar 20 tvrtki poput Nanobita.

"Hrvatskoj treba 20 ovakvih firmi poput Nanobita koje bi 'vukle' i brojne druge. Oni su uspješni, prodali su se u najpozitivnijem smislu te riječi i to je bilo zakonito i civilizirano, kao što je i cijela njihova priča", izjavio je predsjednik Republike nakon posjeta Nanobitu.

image
Goran Mehkek/Cropix

Nanobit je prije osam mjeseci za gotovo milijardu kuna (oko 150 milijuna dolara) kupila jedna od vodećih svjetskih gaming kompanije, švedska Stillfront grupe. Tada je najavljeno i da Nanobit nastavlja poslovati kao i do tada, ali u vlasništvu Stillfront grupe, da sjedište ostaje u Zagrebu te da će kompanija i u budućnosti nastaviti ostvarivati ambiciozne razvojne planove.

image
Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Milanović obišao je prostorije Nanobita i razgovarao s njenim osnivačima i vlasnicima o njihovom poslovnom modelu.

Ocijenio je i kako je sve što je vidio u Nanobitu fascinantno, ali i elitno, jer tu radi malo ljudi, puno zarađuju i orijentirani su na međunarodno tržište.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

Nanobit su prije nešto više od 12 godina u Zagrebu osnovali Alan Sumina i Zoran Vučinić, a Sumina je novinarima izjavio kako je ovo prvi posjet nekog visokorangiranog političara od kada su osnovani.

Prenio je kako su predsjedniku pokazali što i kako rade i razgovarali o tome što planiraju za budućnost

"U osam mjeseci od kako smo dobili nove vlasnike i dalje smo praktično samostalna tvrtka i sami o svemu odlučujemo. Od tada do sada smo zaposlili novih 30 ljudi te ih je sada ukupno oko 150, a i naše igre su u svijetu dodatno preuzimane pa se sada bližimo na ukupno 200 milijuna preuzimanja igara u svijetu", rekao je Sumina.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

Najavio je i da testiraju novu igru, ali pritom nije iznosio nikakve dodatnih detalje, kao i da su u 2020. godini ostvarili 410 milijuna kuna prihoda.

Po tome su, ocjenjuje, zasigurno jedan od najvećih ICT izvoznika u Hrvatskoj.

image
Goran Mehkek/Cropix

Vučinić je novinarima izjavio kako su zadovoljni posjetom predsjednika Republike te da su oni primjer da se i u Hrvatskoj može uspjeti bez ičega odnosno bez državne i druge pomoći.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:17