AKO PROĐE - PROĐE

Je li ovo rekord? Split bruji o nevjerojatnom oglasu, agentica: ‘Gledam slike i... Luda vremena‘

Vlasnik stana od 82 kvadrata traži čak 6237 eura po kvadratu

Panorama grada Splita

 Ante Cizmic/Cropix

Je li ovo možda rekord za "običan" stan u Splitu koji čak ni nema ni balkon? Naime, vlasnik stana od 82 kvadrata traži čak 6237 eura po kvadratu!, piše Slobodna Dalmacija.

Oglas glasi ovako:

"Prodaje se trosobni stan s dnevnim boravkom na Bačvicama. Stan je na drugom katu zgrade koja ima tri kata, orijentiran jug 70 posto, sjever 30 posto, s ograđenim dvorištem i velikim privatnim parkiralištem. Kapija je na daljinski. Kompletno je adaptiran i namješten po mjeri. Granit na podu, egzotični parketi, vrhunska unutarnja i vanjska stolarija…

Sunčan i prostran stan, visoki stropovi, betonska međukatna konstrukcija, s djelomičnim pogledom na luku s južnih prozora. Od plaže Bačvice je udaljen tri minute hoda... Stan nema balkon. Prodaje se kompletno namješten. Uz stan ide drvarnica u podrumu od 4 m² i pripadajući dio potkrovlja. Stan u naravi ima 92 m², ali u vl. listu 80 m². Čisto vlasništvo bez tereta. Veliki i prostran portun. Prodaje vlasnik. Cijena 499.000 €", napisano je u FB grupi Njuškaj Split.

Dakle, vlasnik traži nevjerojatnih 3,8 milijuna kuna!

Podsjetimo, nedavno smo pisali da se na oglasniku Njuškalo pojavio oglas za jedan stan u Splitu sa zanimljivom cijenom. Vlasnici traže nevjerojatnih 5000 eura po kvadratu stambenog prostora! I to za stariji stan, za starim namještajem na dvije etaže, od kojih je jedna etaža potkrovlje u kojem je smještena spavaća soba.

Stan ima 60 kvadrata i zapada 300.000 eura ili dva milijuna i 260 tisuća kuna! Balkon nije vidljiv na fotografijama koje su priložili.

Evo kako ga vlasnici opisuju:

"Neodoljivi šarm starinskog stana s pogledom na povijesnu jezgru grada i na Marjan. Zanimljiva nekretnina na odličnoj lokaciji, u strogom centru grada, za dugoročnu investiciju.

Stan se sastoji od kuhinje s blagovaonom i dnevnim dijelom, dvije spavaće sobe, hodnika i kupaonice na prvoj etaži, te još jednog spavaćeg prostora na gornjoj etaži, odnosno potkrovlju. Unutrašnje stepenice daju ovom prostoru dodatnu dozu stila i zanimljivosti", stoji u oglasu.

A evo što nam kaže jedna agentica:

– Ta je cijena previsoka, stanje se na tržištu normalizira i cijene će padati. A ovo, kad pogledam slike i sve, definitivno ne vrijedi 300.000 eura. Čak na fotografijama nema ni balkon, a to bi istaknuli da imaju. Mislim da su vlasnici ovog stana pokušali metodom – ako prođe, prođe.

Taj stan ne vrijedi ni blizu toliko, posebno kad vidimo da tu treba jako puno ulaganja ako se prostor želi modernizirati. Ne bi toliko mogli tražiti ni da je novogradnja u pitanju. Vidjela sam takvih pokušaja i na Žnjanu, Spinutu, ali ako žele prodati, ipak će trebati bitno spustiti cijenu. Međutim, luda su ovo vremena, možda im se i posreći..., zaključuje agentica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:13