POREZ PRIJEPORA

Hrvatska udruga poslodavaca: ‘Nije vrijeme za nove poreze jer nam dolazi nova kriza‘

HUP se protivi porezu na dodatnu dobit jer će, kažu, umanjiti konkurentnost hrvatskih poduzeća na europskom i globalnom tržištu

Mihael Furjan, predsjednik HUP-a

 Zeljko Puhovski/Cropix

Hrvatska udruga poslodavaca je poručila da je Vlada u odnosu na inicijalni tekst uvažila neke od njihovih prijedloga i napravila određene iznimke, ali sve nepravde i nelogičnosti time nisu ispravljene te je i dalje niz sektora i najboljih hrvatskih kompanija nepravedno obuhvaćen dodatnom poreznom obvezom.

Hrvatska udruga poslodavaca protivi se porezu na dodatnu dobit jer će umanjiti konkurentnost hrvatskih poduzeća na europskom i globalnom tržištu u odnosu na njihove konkurente koji taj udar novog poreza nemaju, kazali su.

Nadalje, upozoravaju da se uvođenjem novog poreza dovodi u pitanje investicijski potencijal najuspješnijih tvrtki, kao i likvidnost nužnu za povećanje plaća njihovih zaposlenika.

‘I dalje upozoravamo da nije vrijeme za nove poreze jer nam dolazi nova kriza, čiju dubinu u ovom trenutku nitko ne može procijeniti te nam je potreban kapital i snaga za suočavanje s izazovima koji su pred nama‘, kazali su.

‘Prije svega pogođeni će biti uspješni izvoznici, koji ostvaruju prihode izvozom na izrazito konkurentno globalno tržište, na kojem se konstantno moraju dokazivati te koji su značajno investirali u poluge konkurentnosti‘, poručuju ih Hrvatske udruge poslodavaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:19