VOLONTERSKI OSKAR

Grad Zagreb i vi birate najbolje volontere: Pogledajte tko su kandidati za završni izbor

Glasanje za dobitnika glavne nagrade otvoreno je od 15. studenog do 4. prosinca na web stranici Volonterski Oskar

Dodjela Volonterskog Oskara 2021. godine

 Kovazgcom/

Četrnaestu godinu u nizu Volonterski centar Zagreb (VCZ) organizira dodjelu Volonterskog Oskara, godišnje nagrade kojom se honorira individualni volonterski doprinos na području Grada Zagreba. U prvoj fazi povjerenstvo VCZ-a odabralo je, prema unaprijed utvrđenim kriterijima, troje kandidata za završni izbor, a sada glavnu ulogu imaju građani.

Za Elvisa Sudara (Franak - Udruga za zaštitu potrošača korisnika financijskih usluga), Muhammeda Jafa (Are You Syrious?) i Zoru Markotić (Čisteći medvjedići) građani mogu glasati od 15. studenog do 4. prosinca putem web stranice Volonterski Oskar, a kandidat ili kandidatkinja s najvećim brojem glasova bit će proglašen zagrebačkim volonterom ili volonterkom 2022. godine, na svečanoj dodjeli nagrade koja će se održati u ponedjeljak 5. prosinca, na Međunarodni dan volontera.

image

Elvis Sudar

/

Elvis Sudar predsjednik je Upravnog odbora Udruge Franak već četiri godine, a aktivni je član od travnja 2012. godine. U udruzi se zalaže za ispunjavanje svih ciljeva, kao što su poticanje i razvoj svih oblika pravne zaštite potrošača korisnika financijskih usluga i proizvoda protiv postupaka kreditnih i ostalih financijskih institucija, unapređivanje zakonske i podzakonske regulative kojima se uređuju poslovanje pružatelja i potrošača korisnika financijskih usluga te usklađivanje istih s pravnom stečevinom EU.

image

Muhammed Jafo

Muhammed Jafo volonter je u udruzi Are You Syrious? od 1. kolovoza 2021. godine. U 2022. godini ostvario je 175 volonterskih sati u aktivnosti pružanja direktne humanitarne pomoći – Free shop. Muhammed unutar svojeg angažmana pruža usluge prevođenja i kreiranja sadržaja za društvene mreže Udruge te je pokazao iznimnu predanost i volju za pomaganjem ljudima u potrebi te iznimnu sposobnost efikasnog funkcioniranja u stresnim situacijama.

Zora Markotić aktivna je članica Građanske ekološke inicijative Čisteći medvjedići te je u razdoblju od 1. siječnja do 1. studenog 2022. godine volontirala ukupno 220 sati. Od aktivnosti u koje je bila uključena posebno se ističu čišćenje okoliša, organizacija prijevoza za druge volontere, briga za alat i sve potrebno za održavanje akcija čišćenja, organizacija hrane i pića, promoviranje na terenu i na društvenim mrežama te stvaranje dobre atmosfere na svim akcijama.

image

Zora Markotić

Uz Volonterskog Oskara u kategoriji građani volonteri, ove su godine uvedene dvije nove kategorije koje će nagraditi najbolje u obrazovnom i poslovnom sektoru: Volonterski Oskar za škole i fakultete koji aktivno razvijaju svoje volonterske klubove i potiču volontiranje među učenicima i studentima te Volonterski Oskar za tvrtke koje potiču zaposlenike na volontiranje i razvijaju vlastite volonterske programe.

Na svečanoj dodjeli bit će već tradicionalno uručena i nagrada za životno djelo.

Ovom nagradom, začetnik i organizator, Volonterski Centar Zagreb, već 14. godinu zaredom nagrađuje volonterke i volontere koji svojim nesebičnim i često nemjerljivim doprinosom pomažu razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Gradu Zagrebu. Natječaj se provodi u suradnji s Gradom Zagrebom, Uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 11:30