OBIŠLI SPOMEN MJESTA

Članovi Vlade demokratskog jedinstva u Vukovaru: ‘Naša borba za neovisnost neusporediva je sa situacijom u Ukrajini‘

U spomen na žrtvu Vukovara u Domovinskom ratu, članovi Vlade demokratskog jedinstva vijence su položili i zapalili svijeće

Franjo Gregurić

 Goran Mehkek/Cropix

Članovi Vlade demokratskog jedinstva boravili su u četvrtak u Vukovaru gdje su odali počast poginulima u obrani toga grada 1991. godine, a obišli su i spomen mjesta iz Domovinskog rata.

"Došli smo kako bi se poklonili onima koji su doprinijeli slobodi ovoga grada koji je pretrpio ogromna razaranja u Domovinskom ratu", kazao je predsjednik Vlade demokratskog jedinstva Franjo Gregurić dodajući kako je tromjesečna obrana Vukovara omogućila Vladi da pripremi obranu zemlje.

Na pitanje novinara može li usporediti hrvatsku borbu za neovisnost s današnjim ukrajinskim otporom ruskoj agresiji, Gregurić je ustvrdio kako je to neusporedivo jer je Ukrajina priznata država, članica UN-a, kojoj se pomaže u naoružavanju i humanitarnoj pomoći dok Hrvatska to sve nije imala. "Čak je bilo i onih koji su se protivili našoj neovisnosti", rekao je Gregurić.

Dodao je kako će članovi Vlade demokratskog jedinstva u Vukovar dolaziti i u buduće kako bi se poklonili žrtvi toga grada, dok god fizički to budu mogli, pa ako treba i u invalidskim kolicima.

Uz Franju Gregurića, u Vukovaru su bili potpredsjednik Jurica Pavelić, te članovi Vlade Luka Bebić, Bosiljko Mišetić, Dražen Budiša, Josip Kardum, Gordan Radin i Anton Kovačev.

U spomen na žrtvu Vukovara u Domovinskom ratu, članovi Vlade demokratskog jedinstva vijence su položili i svijeće zapalili na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i mjestu masovne grobnice na Ovčari, obišli su Spomen-dom Ovčaru, Memorijalni centar Domovinskog rata te memorijalni dio vukovarske bolnice, a posjet su završili obilaskom Vukovarskog vodotornja te polaganjem cvijeća podno spomen poprsja generala Blage Zadre na Trpinjskoj cesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 07:45