ESAI MORALES

Borio se na vrhu vlaka s Tomom Cruiseom, a sad je došao u Zagreb na operaciju očiju

Tim Klinike Svjetlost glumcu je nakon detaljnog pregleda ustanovio savršen vid na daljinu, no patio je od čitalačke dioptrije
Esai Morales
 Klinika Svjetlost

Esai Morales, koji glumi nasuprot Toma Cruisa u novim nastavcima franšize "Mission: Impossible 7 i 8", ulovio je kratku pauzu u produkciji filmova i došao u Zagreb na operaciju očiju.

"Jako brinem o svome tijelu, moj posao zahtijeva odličnu kondiciju, posebno za produkcije kao što je 'Mission: Impossible'. Ovaj nastavak će pomaknuti granice kad govorimo o tome što je moguće snimiti i napraviti. Osim fizičke spreme, kao glumac moram biti spreman i čitati stotine stranica scenarija. No unatoč svom mogućem trudu, moje oči postale su najslabija karika. Iako sam na daljinu imao savršen vid, jednostavno sam bio ovisan o naočalama za čitanje. Nosio sam po 3 para jer sam ih stalno gubio.

image
Esai Morales na pregledu kod dr. Krešimira Gabrića
Klinika Svjetlost

Od mog velikog prijatelja Armanda Assantea čuo sam da profesor Nikica Gabrić radi čuda, dodatno me uvjerilo što sam vidio da su kolege Cassandre Gava, Franco Nero, Tim Roth i Rade Šerbedžija također bili pacijenti profesora Gabrića i prvi odmor od snimanja došao sam ovdje! Operacija je bila brza i bezbolna i već sam tu večer slao poruke prijateljima bez naočala! Nevjerojatna je energija i strast koju ovi ljudi imaju za svoj posao. Upoznao sam i obitelj doktora Gabrića, njegove sinove... Pravi je blagoslov biti u društvu tako divnih, dragih, ljubaznih i školovanih ljudi”, rekao je slavni glumac.

Iako izgleda znatno mlađe od 59 godina, Morales se dugo vremena borio s dioptrijom za čitanje. Njegov problem tim Klinike Svjetlost riješio je u 10 minuta te mu vratio savršen vid na svim udaljenostima.

"Došao sam u podne, a već u četiri sata popodne bio sam operiran. Sljedeće jutro vidio sam na svim udaljenostima kao kad sam imao 25 godina! Ništa na mome tijelu nije odavalo moje godine, osim kad bih pokušao čitati pa sam škiljio i odmicao predmete da ulovim što piše… Profesor Gabrić me u samo nekoliko minuta razgovora uvjerio da su njegova stručnost i energija pravi izbor za moje oči. Operacija je bila bezbolna i sve je trajalo manje od pet minuta po oku. Jedino mi je žao što nisam to napravio ranije", dodaje Morales.

Tim Klinike Svjetlost slavnom glumcu je nakon detaljnog pregleda ustanovio savršen vid na daljinu, no patio je od čitalačke dioptrije (prezbiopije). Kao vodeća ustanova u svijetu u korištenju najnovije intraokularne leće Synergy, odlučili su baš tu leću ugraditi Esaiju Moralesu.

“Ja vjerujem u ovu tehnologiju, kao klinika smo ugradili više od 2400 ovakvih leća, najviše u cijelome svijetu. Osobno sam ugradio više od 1500 tih leća i tokom 2020. godine, kad sam ulovio predah od pacijenata, odlučio sam se i sam na ugradnju Synergy leće u svoje oko. Mi vjerujemo u tehnologiju koju nudimo svojim pacijentima, naši liječnici su bili naši pacijenti, od laserskog skidanja dioptrije pa do ugradnje ovakvih modernih leća za ispravljanje svih tipova dioptrije. Što se tiče gospodina Moralesa, on je divna i jednostavna osoba, bio je savršen pacijent i jako mi je drago što smo bili njegov izbor za rješavanje problema s dioptrijom. Mogao je otići bilo kojem doktoru u svijetu, no odabrao je našu kliniku i mene kao kirurga. To me čini posebno sretnim jer uvijek govorim da iako dolazimo iz Hrvatske, možemo se natjecati s najboljima u svijetu", izjavio je prof. Nikica Gabrić, osnivač i ravnatelj Klinike Svjetlost.

image
Nikica Gabrić i Esai Morales
Klinika Svjetlost

Klinika Svjetlost posluje na sedam lokacija, vodeća je oftalmološka ustanova u svijetu, što dokazuje ne samo svojim slavnim pacijetima, već i statusom edukacijskog centra za svjetskog lidera, Johnson & Johnson, koji je Svjetlosti ove godine dodijelio status edukacijskog centra za napredne tehnologije u oftalmologiji. To je tek drugi centar s tim statusom u cijeloj Europi. Liječnici iz Svjetlosti redovito su edukatori i predavači na europskim i svjetskim kongresima oftalmologa gdje dijele svoja iskustva i znanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 01:58