VAŽAN PROJEKT

Andrej Plenković u Zadru posjetio ŠCR Višnjik gdje se gradi olimpijski bazen

Premijer Plenković istaknuo je da je država u Zadru i Zadarskoj županiji bila uključena u brojne projekte
 Luka Gerlanc/Cropix

Premijer Andrej Plenković posjetio je u srijedu u sklopu posjeta Zadarskoj županiji, Športski centar Višnjik, a gradonačelnik Zadra Dukić i župan Longin predstavili su projekt gradnje otvorenog olimpijskog bazena i projekte koji se većim dijelom financiraju iz fondova EU.

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić i župan Božidar Longin su i HDZ-ovi kandidati za još jedan mandat na predstojećim lokalnim izborima.

"Po zapošljavanju i gospodarskim kretanjima, mi na današnji dan imamo tisuću zaposlenih više nego prethodne godine", rekao je župan Longin.

Gradonačelnik Zadra Dukić kazao je da je dosad na Višnjiku, najvećem sportsko-rekreacijskom centru u Hrvatskoj, otvoreno nekoliko igrališta, gimnastička dvorana, teniski tereni, uređen je park za pse, vježbalište, ukupno deset novih sportskih terena.

Premijer Plenković istaknuo je da je država u Zadru i Zadarskoj županiji bila uključena u brojne projekte, a pomogla je i u obnovi nakon poplave prije tri godine.

"Gradnjom velikog olimpijskog bazena samo će se upotpuniti sadržaji koji već postoje u ovom sportskom centru, a u planu je i gradnja hotela. U Zadru smo ukupno zaključili sporazuma u vrijednosti od 3,4 milijarde kuna europskih sredstava. U tijeku covid krize osigurali smo 340 milijuna kuna za plaće radnicima u Zadarskoj županiji, za njih oko 22.000, a cijelo područje i dalje će imati snažnu potporu Vlade i svih državnih tijela", poručio je premijer.

U sklopu posjeta ŠRC Višnjik, gdje je i glavni punkt za cijepljenje protiv covida-19, premijer Plenković razgovarao je i s ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Zoranom Škrgatićem te najavio da će od sljedećeg tjedna stizati 330.000 doza cjepiva tjedno.

Nakon Višnjika, predsjednik Vlade i HDZ-a Plenković sastao se sa članovima Županijskog odbora HDZ-a te dao punu podršku kandidatu za gradonačelnika Zadra Branku Dukiću i župana Božidaru Longinu koji su, kako je rekao, iskusni u svom poslu i zaslužili su još jedan mandat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:43