ZAGREPČANKA U ŠOKU

Usred bijela dana Ivu (36) izgrizao belgijski ovčar: ‘Ne želim ništa loše tom Ukrajincu, ali to što je učinio...‘

Pas je u vlasništvu ukrajinskog državljana, a navodno je više puta napadao ljude

ugriz psa

 /Privatni Album

Šokirana Zagrepčanka Iva Škobić ispričala nam je kako ju je 12. rujna iz čista mira izgrizao belgijski ovčar. Nanio joj je pritom ozljede zbog kojih svakog dana mora u bolnicu na previjanje rane.

- Bilo je to u ulici Mlinovi, između brojeva 9 i 11. Pas se odjednom zatrčao i počeo me gristi. Pokušala sam se obraniti, ali on je bio sve agresivniji. Sve se dogodilo nešto iza šest sati ujutro, kada sam išla na posao. Bila sam šokirana, nisam znala kako se obraniti - govori nam 36-godišnjakinja.

Kaže kako je pas nakon napada otrčao, kao i njegov vlasnik. Zbog svega je potražila pomoć u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, poznatom i kao "Rebro", gdje su joj ustanovili ozljede i dali odgovarajuću terapiju.

image

ugriz psa

/Privatni Album

- Naknadno sam doznala da je taj isti pas prije mene napao još dvoje ljudi. Volim životinje, ali ovo je stvarno opasan pas. Ne znam što bi se dogodilo da je napao dijete. Institucije ovdje doista moraju reagirati. Saznala sam da je vlasnik ukrajinski državljan koji očito ne poštuje pravila u Zagrebu. Ne želim mu ništa loše, ali taj bi pas morao imati brnjicu jer je očigledno agresivan - govori nam.

Sve potvrđuju i u zagrebačkoj policiji.

- Vezano za Vaš upit, obavještavamo Vas da je 13. rujna 2023. godine u službenim prostorijama I. policijske postaje Zagreb – Centar, 36-godišnjakinja prijavila da ju je 12. rujna 2023. godine u ranim jutarnjim satima u Ulici Mlinovi između kućnih brojeva 9 i 11, tijekom mimoilaženja ugrizao pas u predjelu desne natkoljenice, a koji je dolazio Ulicom Mlinovi iz smjera Mihaljevca, zajedno sa vlasnikom te je pas bio na povodcu, ali bez zaštitne brnjice.

Nadalje, 36-godišnjakinja je liječničku pomoć zatražila u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena.

Policijski službenici su tijekom poduzimanja radnja i mjeri iz svoje nadležnosti obavili razgovor s vlasnikom psa, 58-godišnjim državljaninom Ukrajine koji je potvrdio da se dogodio navedeni događaj te je ujedno naveo kako je pas, pasmine „Belgijski ovčar“, uredno cijepljen kod ovlaštenog veterinara i da cjepivo vrijedi do 3. kolovoza 2024. godine.

O događaju je obaviješten Državni inspektorat, Sektor za veterinarski nadzor i nadzor sigurnosti hrane, Služba veterinarske inspekcije, kao i Odjel komunalnog redarstva Grada Zagreba, radi poduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti i provjere je li pas upisan u Upisnik pasa u rubriku „Opasan pas“.

Ujedno, ističemo da će policijski službenici nadležne policijske postaje, u suradnji s djelatnicima Državnog inspektorata i Odjela komunalnog redarstva nastaviti postupanje prema vlasniku psa radi izricanja zakonom propisanih sankcija, kažu u policiji.

Iva Škobić nije zadovoljna reakcijom službi. Kaže kako je važno da se psa socijalizira te da nosi brnjicu jer je evidentno da će opet napasti. Vlasnik psa (podaci poznati redakciji) bit će sankcioniran prema zakonu, no pitanje je hoće li to pomoći jer je, nakon navodno tri napada, riječ o agresivnom psu kojeg treba "preodgojiti" što je itekako moguće uz pomoć stručnjaka. Jer, kao što odavno znamo, za agresivno ponašanje nikada nije kriv pas, već neodgovorni vlasnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 01:39