SPORNI POZIV

U tjedan dana sisačkoj gradonačelnici zaprijetili po drugi put, 42-godišnjak završio iza rešetaka

To je u tjedan dana drugi takav slučaj jer je slične prijetnje gradonačelnici uputio i 54-godišnjak sa sisačkog područja

Kristina Ikić Baniček

 Goran Mehkek/Cropix

U istražnom zatvoru završio je 42-godišnjak koji je u subotu telefonski prijetio sisačkoj gradonačelnici Kristini Ikić Baniček, što je drugi takav slučaj u posljednjih tjedan dana.

Policija je ne otkrivajući detalje izvijestila da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje.

Navode da je osumnjičeni u subotu, 1. srpnja, "nazvao muškarca i izrekao ozbiljne riječi prijetnje prema 47-godišnjakinji čime je kod nje izazvao strah i uznemirenost".

Uz kaznenu prijavu 42-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, kažu u policiji.

Riječ je o telefonskoj prijetnji sisačkoj gradonačelnici i članovima njene obitelji, navodno zbog nekih njenih izjava. Odvjetnik osumnjičenog potvrdio je da je iz Zagreba nazvao sjedište SDP-a u Sisku te izrekao prijetnje.

Odvjetnik je kazao i da je sudac istrage Županijskog suda u Sisku okrivljeniku odredio jednomjesečni istražni zatvor.

To je u tjedan dana drugi takav slučaj jer je slične prijetnje gradonačelnici uputio i 54-godišnjak sa sisačkog područja, kojem je također, zbog opasnosti od ponavljanja djela, određeno jednomjesečno zadržavanje u istražnom zatvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:25