OPTUŽENI HULIGANI

Traži se zatvor za mladiće koji su na nogometnoj utakmici na Rujevici izazvali kaos

Trgali su stolice, bacali ih u vatru i s više policiji još nepoznatih počinitelja kršili zakon te ugrožavali sigurnost druih

Požar na tribini u Rijeci

 Ante Cizmic/Cropix

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je 19. rujna 2023., po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv dvojice državljana Republike Hrvatske (1994., 1994.) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja nereda iz članka 324. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona, provelo dokazne radnje prvog ispitivanja osumnjičenika, priopćili su danas iz tog odvjetništva.

- Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 24. svibnja 2023. u Rijeci, na stadionu „Rujevica“, tijekom nogometne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa, kao pripadnici jedne navijačke skupine, zajedno s više nepoznatih osoba ugrozili sigurnost ljudi i imovine na način da je provoosumnjičenik zapalio dijelove navijačkih rekvizita i time izazvao požar na plastičnoj sjedalici tribine te nastavio, zajedno s drugoosumnjičenikom, rukama i nogama čupati stolice sa tribina i bacati ih u vatru. Opisanim postupanjem osumnjičenika i drugih nepoznatih osoba prouzročena je šteta u iznosu od oko 49.000,00 eura - kažu u tužiteljstvu.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:41