ASJA PIPLOVIĆ

Osuđenica u aferi Maestro prijavljena zbog utaje 3,4 mil. kuna poreza

Nepravomoćno je osuđena na godinu i tri mjeseca zbog poticanja Igora Petlevskog na zlouporabu položaja
 Goran Mehkek / CROPIX

BUJE - Općinsko državno odvjetništvo u Bujama podnijelo je istražni zahtjev protiv Asje Piplović (54), odvjetnice iz Buja zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo 'protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja utajom poreza i drugih davanja' te tako oštetila državni proračun za 3,4 milijuna kuna.

Državno odvjetništvo odvjetnicu Piplović, poznatu iz afere Maestro , sumnjiči da je kao odvjetnica u Bujama tijekom 2003., 2004., 2005., 2006. i 2007. godinu s ciljem da umanji iznos obveze plaćanja poreza na dodanu vrijednost, Poreznoj Upravi - Područnom uredu Pazin, podnijela prijave poreza u kojima je neistinito iskazala iznos oporezivih isporuka i poreznu obvezu poreza na dodanu vrijednost te neistinito iskazala poreznu osnovicu i poreznu obvezu poreza na dobit te je time izbjegla plaćanje poreza u iznosu od 3,4 milijuna kuna.

Podsjetimo da je Asja Piplović u svibnju prošle godine nepravomoćno osuđena na godinu i tri mjeseca zatvora zbog umiješanosti u korupcijsku aferu u Hrvatskom fondu za privatizaciju. Osuđena je zbog poticanja Igora Petlevskog, bivšeg šefa Službe nekretnina u HFP-u, na zlouporabu položaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 13:38