OPTUŽNICA

I djevojku vozača tuže jer nije pružila pomoć glumcu Aleksandru Bogdanoviću

Tereti je se da nije pružila pomoć ozlijeđenom pješaku, nego se udaljila s mjesta prometne nesreće
Branislav Smiljanić
 Ivan Perić/Cropix

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo je optužnicu protiv 19-godišnje Osječanke M. S. zbog kaznenog djela nepružanja pomoći.

Iako u svojem odgovoru na naš upit iz Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku ne navode njezino ime niti inicijale, jasno je da se radi o zaručnici Branislava Smiljanića (23), mladića koji je 21. prosinca 2019. godine izazvao prometnu nesreću u kojoj je na pješačkom prijelazu automobilom udario u Aleksandra Bogdanovića (45), glumca osječkog HNK, koji je četiri dana poslije podlegao teškim ozljedama glave i mozga i preminuo u KBC-u Osijek.

Ostao ležati

“Ovo državno odvjetništvo je 29. lipnja 2020. podiglo optužnicu protiv okrivljene hrvatske državljanke (2001.) zbog kaznenog djela nepružanja pomoći iz članka 123. stavak 1. Kaznenog zakona.

Okrivljenu se tereti da 21. prosinca 2019., oko 22.36 sati, u Osijeku, neposredno nakon prometne nesreće koju je prouzročio vozač osobnog automobila u kojem je bila putnica, na način da je na obilježenom pješačkom prijelazu udario osobnim vozilom u pješaka (1974.) koji je od udara pao na tlo i ostao ležati, nije pružila pomoć ozlijeđenom pješaku, nego se udaljila s mjesta prometne nesreće a da o tome nije obavijestila policiju ili pozvala medicinsku pomoć iako je to bila u mogućnosti učiniti bez da sebe ili druge ozbiljno ugrozi”, odgovorili su nam iz ODO-a u Osijeku.

Podsjetimo, Smiljanić je kobne večeri u Trpimirovoj ulici u Osijeku upravljao automobilom u vlasništvu oca njegove zaručnice.
nije položio Vozačku dozvolu nije imao jer vozački ispit nije niti položio, a godinama je po Osijeku upravljao osobnim automobilima. U trenutku udara u nesretnog Bogdanovića vozio je 64 km/h, a na tom je mjestu brzina ograničena na 50 km/h. Nakon što je udario u pješaka, Smiljanić je pobjegao s mjesta nesreće i parkirao se u obližnjoj Zagrebačkoj ulici.

Ni on ni njegova zaručnica nisu nazvali policiju i Hitnu pomoć, a policija ih je na temelju registracijske pločice koja je otpala s vozila pronašla već u sljedećih sat vremena. Smiljanić je prije dva mjeseca na Županijskom sudu u Osijeku nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam i pol godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 12:54