JAMČEVINA ILI PRITVOR

Četiri Ukrajinca osumnjičena da su kroz Hrvatsku krijumčarili ljude: ‘U kombiju su vozili Iračane...‘

Četvorica Ukrajinaca su za neutvrđeni novčani iznos trebali državljane Iraka prebaciti preko Slovenije do Italije

Granična policija/Ilustracija

 Robert Fajt/Cropix

Narednih mjesec dana, u slučaju da ne skupe novac za jamstvo, iza rešetaka karlovačkog zatvora provesti će četvorica ukrajinskih državljana stari između 18 i 27 godina, koji su odlučili zaraditi na tuđoj muci krijumčareći strance kroz Lijepu našu.

Ukrajince se tereti kaznenom prijavom za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, a policija je kroz kriminalističko istraživanje otkrila da su njih četvorica 12. ožujka kod Ogulina postupali prema prethodnom dogovoru, a s ciljem da se materijalno okoriste - za neutvrđeni novčani iznos trebali su strane državljane prebaciti preko Slovenije do Italije.

- Osnovano se sumnja da su osumnjičeni 24-godišnjak kao vozač i osumnjičeni 18-godišnjak kao suvozač, preuzeli u kombi vozilo više državljana Iraka, svjesni pritom da se oni nalaze protuzakonito na području Republike Hrvatske te ih prevozili prema Italiji. Osnovano se sumnja da su se tijekom te vožnje dvojica 27-godišnjih osumnjičenika kretali osobnim vozilom iza kombi vozila s ciljem dojavljivanja prisutnosti policije sve dok ih nisu zaustavili policijski službenici - stoji, među ostalim, u kaznenoj prijavi.

Karlovačko tužiteljstvo u kojem su četvorica Ukrajinaca ispitana, tražilo je od suca istrage Županijskog suda u Karlovcu određivanje pritvora jer postoji opasnost od bijega, ali im je ujedno i dana mogućnost, temeljem članka 102. st.2., plaćanje jamstva u gotovini kojim mogu zamijeniti boravak iza rešetaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 18:28