SLUČAJ AGROKOR

Todorić na sudu: ‘Ovo je sramota, ne želim ni obranu ni svjedoke, vi odlučite što treba‘

Na Općinskom kaznenom sudu počelo je suđenje Ivici Todoriću, bivšem vlasniku Agrokora, Anti Huljevu, Piruški Canjugi i Nicole de Rossi
 Srđan Vrančić/Cropix

- Ovo je sramota. Ja sam predložio da od svega odustanemo i da tužimo tužiteljstvo za štetu koja je nama napravljena. Kako sam mogao oštetiti Agrokor, pa mi smo privatna firma, svaki dan imali smo na računu 20 milijuna kuna,a ja sam digao kredit za kupnju Mercatora od 500 milijuna kuna. Bili smo sretni kao mala djeca kad smo realizirali taj posao. Kad je došao u Agrokor Ante Ramljak je sebi i svojima za deset dana dao ugovore za 10 milijuna eura. Ma neću sad ništa reći, jer su tu vražji mediji. Oprostite gospođo sudac, ugodan vikend - rekao je Ivica Todorić, nakon što su kamere napustile sudnicu nakon današnjeg ročišta gdje se njemu i još troje okrivljenih sudi za izvlačenje 1,2 milijuna eura iz Agrokora za usluge koje nisu obavljene.

Todoriću je kao braniteljica po službenoj dužnosti postavljena odvjetnica Ljiljana Planinić koja je rekla kako s njim ne može uspostaviti komunikaciju.

- Ne želim ni obranu ni svjedoke, vi odlučite po zakonu kako treba. A sa svojom braniteljicom ću uspostaviti komunikaciju. Popit ćemo kavu - rekao je Todorić.

Nakon ročišta je još rekao:

- Kad uzmemo ratne godine i kad uzmemo tri do četiri zadnje godine, to će biti crnim slovima upisano u povijest hrvatskog naroda. Ovo je jedna kaljuža u koju su oni državu doveli. Državu vode, kao što je predsjednica jedne stranke rekla, lopovi i klaunovi. Ovo što se ovdje događa, to je jednostavno sramota nas Hrvata - rekao je među ostalim Todorić.

Kad ga je sutkinja pitala gdje radi, Todorić je odgovorio da je nezaposlen. Na optuženičkoj klupi uz Todorića su u ovom slučaju nekadašnji Agrokorovi menadžeri Ante Huljev i Piruška Canjuga te četvrtooptužena Nicole De Rossi, koja postupak prati uz tumača na njemačkom.

Kako se obrana nije složila s čitanjem iskaza svjedoka sud će ih neposredno ispitivati a to će početi 23. rujna ove godine za kada je zakazan nastavak suđenja.

image
Piruška Canjuga
Srđan Vrančić/Cropix
image
Ante Huljev
Srđan Vrančić/Cropix
image
Srđan Vrančić/Cropix
image
Srđan Vrančić/Cropix
image
Srđan Vrančić/Cropix
image
Ivica Todorić
Srđan Vrančić/Cropix
image
Piruška Canjuga
Srđan Vrančić/Cropix
image
Srđan Vrančić/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 19:10