AKCIJA

Pokrenuta peticija za spas pčela! ‘Zabranite pesticide, oni ugrožavaju ta mala stvorenja‘

Potrebno je skupiti milijun potpisa, a rok je četvrtak. Odaziv je fantastičan
Ilustracija
 Keith Turrill/Alamy/Alamy/Profimedia

Udruga Biom na svojoj Facebook stranici objavila je poziv svim svojim pratiteljima da potpišu peticiju i tako pomognu spasiti pčele.

- Einstein je jednom rekao: Nestanu li pčele s planeta Zemlje, čovjeku kao vrsti ostaje još oko četiri godine života. Pridružite se građanima EU koji su potpisali peticiju protiv pesticida. Rok ističe u četvrtak, a do ciljanog milijuna potpisa potrebno je 50 000 potpisa.

Pesticidi ugrožavaju pčele, kao i bioraznolikost. Zato je Europska komisija u Zelenom planu postavila za cilj smanjenje korištenja pesticida za 50 posto. Proizvođači pesticida uz pomoć svojih saveznika u Europskom parlamentu i vladama država članica protive se tom povijesnom cilju. Zato neka se tvoj glas čuje - napisali su.

Brojke rastu, pa je peticiju do sada potpisalo gotovo milijun ljudi iz svih dijelova Europe. Peticija se može potpisati ovdje, gdje se nalaze napisani i osnovni ciljevi koji se njome nastoje ostvariti. Prilikom potpisivanja je osim osnovnih podataka, poput imena i adrese, potrebno dati i OIB.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 07:40