AFP
VELIKE PROMJENE

Federer i Nadal okrenuli se protiv Đokovića! Prijeti li totalni raskol u tenisu u najgore moguće vrijeme?

Prvi tenisač svijeta nije zadovoljan kako s ATP Tourom, te odlazi s mjesta predsjednika Savjeta igrača
Piše: HinaObjavljeno: 30. kolovoz 2020. 12:30

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković te osniva novo tenisko udruženje - Uniju igrača (PTPA), no taj njegov potez nisu podržali Rafa Nadal i Roger Federer.

Kako tvrdi New York Times, srpski tenisač je duže vrijeme nezadovoljan radom ATP-a i statusom koji igrači imaju, te će dati ostavku na dužnost predsjednika ATP Savjeta igrača. U nedjelju je Đoković nakon osvajanja Cincinnati mastersa poslao pismo u kojem objašnjava zašto osniva Uniju igrača.

"Imao sam blagoslovljenu dosadašnju karijeru i nemam drugih interesa, osim održivosti i budućnosti tenisa. Dosad sam se trudio predstavljati interese igrača na ATP-u i Grand Slam turnirima, ali iako sam bio broj jedan na svijetu, redovito sam odbijan. Zalupili su nam vrata i nisu nas poštovali. Unija igrača nije novi projekt, ta ideja postoji već 30 godina i mnogi igrači iz različitih generacija su pokušavali sastaviti udruženje ili savez kako bi igrači imali bolju zastupljenost u tenisu. Ali nisu uspjeli zbog nedostatka zajedništva", stoji između ostaloga u Đokovićevu pismu.

Novaka je posebno razljutila situacija otprije tri dana, kada su organizatori Cincinattija, koji se igrao u New Yorku, otkazali cjelodnevni program, a da igrače nisu ništa pitali.

"Trenutno nemamo nikakvih dogovora, čekamo odaziv igrača, ali smo spremni za borbu. Nadam se da će u našoj Uniji biti 500 najboljih tenisača, naravno želim i Rafu i Rogera", kazao je Đoković, no njegovi najveći suparnici Rafael Nadal i Roger Federer nisu podržali tu Novakovu ideju već su pozvali na zajedništvo u profesionalnom tenisu. Federer i Nadal su u koordiniranoj akciji preko Twittera izrazili nezadovoljstvo što Đoković osniva novo udruženje.

"Svijet i sport su trenutno u vrlo zahtjevnom i kompliciranom položaju. Osobno smatram da je sada vrijeme kada svi moramo ostati mirni i djelovati u istom smjeru. Sada je vrijeme za zajedništvo, a ne osvetu", napisao je Nadal na twitteru, a njemu je odgovorio Federer.

"Sada je vrijeme da u tenisu napravimo nešto veliko, ali samo ako smo jedinstveni. Igrači, turniri i krovne organizacije moraju djelovati zajedno, nije vrijeme za rascjepe"

Linker
18. travanj 2024 15:08