Damir Mišković
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
LUDNICA NA RUJEVICI

‘Smiješno mi je kada tako pričaju o nama! To rade i Dinamo, i Hajduk...‘ Mišković poentira nakon slavlja

Damir Mišković nastavlja svojim putem. Tako je rekao nakon novog velikog uspjeha svog kluba.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. listopad 2020. 14:42

Poduže obraćanje medijima imao je predsjednik riječkog nogometnog prvoligaša Damir Mišković. Nakon što su Riječani stigli iz Kopenhagena, na Rujevici ih je dočekalo dvjestotinjak najvjernijih navijača. Trener Simon Rožman odmah je svoje pulene poslao na regeneracijski trening, kako bi se održao kakav-takav tonus u napetom kalendaru.

Predsjednik Mišković sjeo je s novinarima u press-centar i dugo razgovarao. O svemu. O Rijekinom putu, o igračima, o pojačanjima, o hrvatskom nogometu...

- Ovo je pod broj jedan sportski uspjeh, a ne novčani uspjeh. Novac je samo premija, on nam sigurno treba, ali meni je draže od svih novaca na svijetu da smo dovlei RIjeku u Europsku ligu. Mi u Rijeci i Hrvatskoj zaslužujemo više klubova u skupinama europskih natjecanja - rekao je Mišković.

Naravno da je u riječkim redovima prisutna doza euforije, posebice nakon ždrijeba skupina Europske lige. Na Rujevicu dolaze velikani poput Napolija, stižu i neugodni Baski iz Real Sociedada, a valjat će se sportski potući i s nizozemskim AZ-om.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX

- Mi si često dajemo ciljeve koji nisu realni, ali to je naš put. Tražimo 200 posto, a ako dobijemo 70 ili 80 post, zadovoljni smo. Po meni smo razbili Kopenhagen, ne jer su nas podcijenili, nego jer smo igrali odlično. Oni su napadali kao Vikinzi, ali im nismo dopustili da se razmašu - dodao je šef riječkog pogona.

Bilo je kritičara na račun igre momčadi u bijelim dresovima. Zamjeralo im se svašta, ali u Danskoj su pokazali da su pravi.

- U prvih pet godina smo osvojili sve što smo htjeli, a sada idemo graditi puno s ovim mladima. Želimo biti u vrhu hrvatskog nogometa, borimo se za trofeje, a mladi smo. Bit će oscilacija i od toga ne treba bježati. Mi ćemo im dati podršku, a igrači s više iskustva će im također pomoći. Andrijašević je vodio primjerom. Posljednjih 15 minuta nije mogao kao na početku, ali je htio biti tamo uz te dečke i pokazati im da on može svojim karakterom. Kada nam se vrate Murić, Halilović i Yateke biti ćemo još bolji. Murić je bio lud kad je istegnuo na mišić na treningu - dodaje Mišković.

- Smiješno mi je kad se priča da Rijeka mora prodati igrače da bi preživjela. To moraju raditi i Dinamo, Hajduk i Osijek. Osječani su isto prodali Marića. Uvijek jadna Rijeka mora prodat, a drugi ništa. Svima je jasno na kojem je nivou Rijeka, mi ne lažemo da ne moramo prodavati. Mi smo doveli Čolaka prošle godine za više od milijun eura, doveli smo Čerina i Kulenovića koje možemo otkupiti za milijun i dva milijuna eura. Rijeka troši, ali današnja realnost je takva da u susjednim zemljama više troše i dobivaju novaca od sponzorstava. Mi se s time ne možemo utrkivati - zaključio je gazda Rijeke.

Linker
14. travanj 2024 19:17