Andrej Kramarić slavi treći gol Borussiji
 INA FASSBENDER/AFP
Nastup za pamćenje

Rapsodija Andreja Kramarića u Dortmundu! Hrvatski napadač zabio čak 4 gola u razmaku od 43 minute

Posebno lijep bio je prvi gol hrvatskog napadača kojeg je zabio odmjerenim udarcem s 15-ak metara
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 27. lipanj 2020. 16:12

Andrej Kramarić na najljepši mogući način zaključio je sezonu u kojoj je imao silnih problema zbog ozljeda, međutim, na kraju je uspio doći do dvoznamenkastog broja pogodaka. Danas je zabio čak četiri gola u pobjedi Hoffenheima kod Borussije D., čime je osigurao svojoj momčadi direktni plasman u skupinu Europske lige.

Nijemci su uspjeli u svom naumu, okončali su Bundesligu prije kraja lipnja, baš kao što je bio i prvotni plan nakon prekida sezone uslijed pandemije koronavirusa. Jučer je odigrano posljednje kolo koje je razbistrilo i posljednje nedoumice, Borussia M. je četvrti sudionik Lige prvaka, Fortuna je ispala, a Werder je golijadom protiv Kölna izborio dodatne kvalifikacije u trenutku kada su ih već svi otpisali.

Borussia Dortmund opet je ostala prekratka, dugo su prijetili, a onda su u direktnom sraz s Bayernom izgubili i na kraju su osvojili drugo mjesto. Crno-žuta svlačionica doživjet će promjene tijekom prijelaznog roka, dovedeno je prvo pojačanje, desni bok će sljedeće četiri sezone pokrivati Thomas Meunier.

Belgijski reprezentativac stigao je bez odštete iz PSG-a, a svoju epizodu po svemu sudeći završio je Achraf Hakimi. Marokancu je jučerašnjom utakmicom s Hoffenheimom istekla dvogodišnja posudba iz Reala, u Dortmundu su bili zainteresirani za otkup njegova ugovora, ali Kraljevski klub traži 40 milijuna eura. U priču se upleo i Inter, talijanski mediji tvrde da je 21-godišnji desni bočni već dogovorio sve milanskim klubom, godišnje bi zarađivao pet milijuna eura, što u Borussiji u ovom trenutku ima Mats Hummels. I premda su neki dan potvrdili Luciena Favrea kao trenera i sljedeće sezone, nakon jučerašnje predstave Švicarca bi ipak mogli otpisati.

Hoffenheim je protutnjao Dortmundom, nanio je Borussiji jedan od najtežih domaćih poraza u ovom stoljeću, a brilljirao je hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić. Postao je prvi Hrvat koji je u Bundesligi zabio četiri pogotka na jednoj utakmici, uostalom uz njega su samo četvorica zabijala tri puta na jednoj utakmici, legendarni Josip Skoblar u dresu Hannovera, Marijo Marić za Bochum, te Ivica Olić i Mladen Petrić u dresu HSV-a. Kramarić je prvo zabio udarcem sa 20 metara, potom se sjajno snašao i s pet metara ugurao loptu koju je uputio Skov. Treći gol je također bio majstorski, lažnjakom se oslobodio Piszczeka, i onda sa 14 metara gurnuo loptu kroz noge Bürkiju. Priču je zaključio s bijele točke.


Ove sezone odigrao je Kramarić tek 19 utakmica, no svejedno je zabio 12 puta u Bundesligi, ukupno je sada na 62 gola u prvenstvu Njemačke, jedino je Olić od Hrvata zabio više, aktualni pomoćnik Zlatka Dalića zabio je deset više. Za Kramarića je sada najvažnije da se riješi svih tegoba koje su ga mučile, stanka u Bundesligi potrajat će dva mjeseca, a kako su jučerašnjom pobjedom osigurali direktan plasman u skupinu Europske lige, nogometaši Hoffenheima izbjegli su kvalifikacije za to natjecanje koje počinju već početkom kolovoza.


Bayern je i ove sezone bio priča za sebe, sezona koja je krajem listopada prijetila velikim posrnućem, na koncu je završila osmom titulom u nizu, a za šest dana Bavarci imaju prigodu obraniti i naslov u Kupu, 4. srpnja igra se finale tog natjecanja, a suparnik će im biti Bayer. Danas su Bavarci odradili posao u Wolfsburgu, zabili su četiri gola i tako nastavili nevjerojatan niz od početka prosinca kada su izgubili od Borussije M. odigrali su 25 utakmica, dobili su 24, jedino je RB Leipzig uzeo bod. Protiv Wolfsburga su samo potvrdili svoju dominaciju, završilo je 4:0 za goste. Ivan Perišić zaigrao je od 62. minute, baš kao i Coutinho koji se vratio nakon operacije.

Za domaće su nastupili Marin Pongračić cijelu utakmicu, a Josip Brekalo je izašao u 61.
Tin Jedvaj je odigrao posljednju utakmicu za Augsburg, istječe mu, naime, posudba iz Bayera. Njegova momčad poražena je 2:1 od RB Leipziga za kojeg je Olmo odigrao do 74. minute. Dvostruki strijelac za goste bio je Timo Werner kojem je ovog bio oproštajni nastup za Bikove prije odlaska u Chelsea.

Linker
19. travanj 2024 00:03