KLINIKA SVJETLOST

John Savage iz legendarne ‘Kose‘ operirao oči u Zagrebu: ‘Bilo me malo strah, ali prošlo je nevjerojatno brzo‘

John Savage odlučio je povjeriti svoje oči profesoru Nikici Gabriću i Klinici Svjetlost

John Savage

 Klinika Svjetlost

Američki glumac koji je surađivao s holivudskim legendama kao što su Al Pachino (‘Kum 3‘), Robert De Niro (‘Lovac na jelene‘) te glumio u filmu ‘Kosa‘ slavnog redatelja Miloša Formana, u kojemu je utjelovio glavnog lika, došao je u Zagreb kako bi ponovo vratio mladost svojim očima.

Naime, John Savage na preporuku svog kolege i velikog prijatelja Armanda Assantea odlučio je povjeriti svoje oči profesoru Nikici Gabriću i Klinici Svjetlost.

image

John Savage u Klinici Svjetlost

Klinika Svjetlost

Kao i sve osobe starije od 45 godina, John Savage patio je od čitalačke dioptrije koja ga je ometala u svakodnevnom životu, a posebno u čitanju scenarija.

„Dok sam bio mlad imao sam odličan vid na sve udaljenosti, no pred 30 godina počeo sam trebati naočale za čitanje. Svakih par godina dioptrija za čitanje bila mi je sve veća, a time i moja ovisnost o naočalama. Znalo je biti situacija gdje bi zaboravio naočale pa bi mi kolege na setu morali pročitati u scenariju što ide sljedeće. Najviše me iznenadilo, a moram priznati da me malo bilo strah, je brzina kojom je ovo riješeno. Došao sam na pregled, Klinika Svjetlost opremljena je bolje od bilo koje bolnice koju sam ikad vidio, i napravio operaciju oko 12 sati, već navečer sam u hotelu bez ikakvih naočala čitao scenarij za jedan novi film o veteranima. Nevjerojatno", rekao je Savage.

image

John Savage

Klinika Svjetlost

John Savage u svojoj je karijeri upisao preko 230 uloga, a osim suradnje sa slavnim redateljima kao što su Oliver Stone, Francis Ford Coppola i Miloš Forman, glumio je u i velikom broju TV serija – ‘Star Trek Voyager‘, ‘X-files‘, ‘Twin Peeks‘.

John Savage, Esai Morales, Tim Roth, Franco Nero, Cassandra Gava, Armand Assante, i pokojna Ivana Trump odabrali su profesora Nikicu Gabrića i Kliniku Svjetlost za svoju operaciju očiju.

image

John Savage

Klinika Svjetlost

Svjetlost je vodeća oftalmološka ustanova u svijetu po broju ugrađenih leća za korekciju čitalačke dioptrije, ali i primjene novih tehnologija u oftalmologiji. Osim što sudjeluju u razvoju novih generacija leća i lasera Svjetlost je vodeća i po povjerenju u tehnologiju koju nude, osim profesora Gabrića koji je operirao svoje oči laserom, a 2015. i 2017. u vlastite oči ugradio leće za čitalačku dioptriju, više od 25 zaposlenika Svjetlost operiralo je vlastite oči tehnologijom koju nude i svojim pacijentima.

„Svi ovi slavni ljudi odabrali su Svjetlost svojom voljom, došli su ovdje i vidjeli našu tehnologiju, ali i našu strast. Tehnologiju može kupiti svatko, no sjesti preko puta liječnika koji nudi zahvat, koji se sam podvrgnuo zahvatu, to stvarno jedno povjerenje koje se vidi dolaskom glumaca s druge strane svijeta. Jako sam ponosan na to da smo Svjetlost i Zagreb stavili na kartu kao destinaciju vrhunske medicine“, rekao je ovom prilikom osnivač Klinika Svjetlost profesor Nikica Gabrić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 22:54