PRATITE DORU UŽIVO

U finale prošli Let 3 i Severina, Vinko, Lana, Pavel, eugen, ali i Ferlin i Battifiaca...

Pratite uživo prijenos Dore - hrvatskog nacionalnog izbora za Eurosong

Finalisti Dore

Večeras smo slušali 12 pjesama koje su se natjecale u prvom polufinalu Dore, a samo njih 8 prošlo je u finale koje ćemo gledati u nedjelju u 20:15 na prvom programu HRT-a. Sljedeće pjesme plasirale su se u finale:

Pavel - Do mjeseca

Vinko - Lying Eyes

eugen - tišine

Mario Battifiaca feat. Robert Ferlin - Vodu piti trizan biti

Stefany - Sretnih dana dat‘ će Bog

Saša Lozar - Ne plačem zbog nje

Let 3 - Baba roga

Lana Mandarić - More

Komentari na društvenim mrežama bili su šaroliki, a posebno puno ih je bilo zbog pojave Severine na kraju osebujnog nastupa Leta 3.

Sutra je na rasporedu druga finalna večer u 20:15 kada će se odabrati još 8 pjesama koje će se boriti s navedenima za pobjedu na Dori i odlazak na Eurosong u Malmö.


Live prijenos događaja:

21.50 Stigli su rezultati. U finale ide osam pjesama:

Pavel - Do mjeseca

Vinko - Lying Eyes

eugen - tišine

Mario Battifiaca feat. Robert Ferlin - Vodu piti trizan biti

Stefany - Sretnih dana dat‘ će Bog

Saša Lozar - Ne plačem zbog nje

Let 3 - Baba roga

Lana Mandarić - More


21.36 U show dijelu programa nastupa francuski predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu Silmane. Hrvatska publika sluša pjesmu "Mon amour" s kojom će predstavljati Francusku na Eurosongu.

image

Slimane, Dora 2024.

Screenshot/

21.35 Glasanje je završilo. Uskoro stižu rezultati. U finalu ima mjesta za osam pjesama.


21.26 Dok glasanje traje, nižu se reakcije na društvenim mrežama.

"Samo pustite da Baby Lasagna pobjedi, ne mogu više ovo", stoji u objavi.

"Ova prva večer #dora2024 zvuči kao kad se ekipa zarakija i onda ode na karaoke u Pračku", glasi jedan od komentara.


21.19 Čuli smo 12 skladbi, a osam najboljih koje prolaze u nedjeljno finale odredit će glasovi gledatelja (SMS i pozivi). Glasanje je započelo.


21.15 Završio je natjecateljski dio Dore. Čuli smo 12 pjesama prve polufinalne večeri.


21.13 Pjevač i radijski voditelj Saša Lozar pjeva na Dori "Ne plačem zbog nje". Davne 2005. godine nastupao je na Dori s Tinom i Kedžom.

image

Saša Lozar

Stižu reakcije na nastup.


21.10 Aljoša Šerić i Antonia Matković iz benda Pavel traže svoje mjesto na Eurosongu s pjesmom "Do mjeseca".

image

Pavel

Renato Branđolica/

"To je jedna lijepa pop numera, baš dobra pjesma i nadam se da će se dopasti ljudima", rekao je ranije glazbenik.


21.04 Na pozornici Lana Mandarić izvodi pjesmu "More". Donedavno smo je gledali u natjecanju "Superstar", a tek ćemo vidjeti kakav će plasman ovdje ostvariti.

image

Lana Mandarić

Renato Branđolica/

20.59 Pobjednici Dore 2023. Let 3 osvojili su 13. mjesto prošle godine u Liverpoolu. Ove godine natječu se s pjesmom "Baba roga".

image

Let 3

Renato Branđolica/

Iako od 10. siječnja pričaju kako su bili hakirani te primali sablasne prijetnje od "pilića", koji su ih držali u zatočeništvu i htjeli im oteti lik i djelo Leta 3, čini se da su ih ipak "pustili" na pozornicu Dore i došli s njima.

image

Let 3

Renato Branđolica/

Kostime za Let 3 radio je Juraj Zigman. Na kraju nastupa sve je iznadila Severina na sceni. Evo što Mrle kaže o Severini na njihovom nastupu.

image

Severina na Dori 2024.

Screenshot/
image

Severina i Let 3

Sceenshot/hrt/

Na X-u su zadovoljni nastupom Leta 3.


20.57 Na društvenim mrežama skupljaju se reakcije na dosadašnje nastupe.


20.54 Barbara Munjas drugu godinu za redom bori se za pobjedu na Dori. Ova bivša članica Gustafa pjeva pjesmu "Nepobjediva".

image

Barbara Munjas

Renato Branđolica/

Evo i reakcija na Barbarin nastup.


20.49 Vinko Ćemeraš publiku je osvojio prije četiri godine izvedbom "Pelin i med" u finalu The Voicea u kojem je pobijedio. Sada ovaj mladi glazbenik iz Čapljine izvodi "Lying Eyes" na pozornici Dore.

image

Vinko Ćemeraš

Renato Branđolica/

20:45 Trenutak velike tuge potaknuo je eugena prije pet godina da napiše pjesmu "tišine" koju trenutno slušamo. Ovim nepoštivanjem (pravopisne) norme želi privući publiku da upozna njega i njegovu pjesmu.

image

Eugen

Renato Branđolica/

Stižu prve reakcije publike na eugena.


20.41 Politologinja i glazbenica Erna izvodi pjesmu "How Do You Love Me".

image

Erna

Renato Branđolica/

"Pjesma ‘How Do You Love Me‘ je odraz vlastitih nesigurnosti u vezama. U smislu, kada radi prethodnih loših iskustava ne vjerujete načinu na koji vas taj netko voli i niste sigurni u tu naklonost prema vama, pa stalno tražite razloge i potvrde te ljubavi", rekla je u ranijem intervju za Jutarnji list.

Stižu prve reakcije publike na Ernin nastup.


20.36 Misha na pozornicu Dore po prvi put donosi house zvuk i nastupa pod zanimljivom maskom izvodeći "One Day". I dok su se ostali natjecatelji svojim pratiteljima i medijima javljali iz studija ili vlastitog doma, Misha se svijetu javljao iz Misha republike, AI svijeta u kojemu je on predsjednik, a glavna tema svakog dana je glazba i zabava.

image

Misha

Renato Branđolica/

Doznajemo da su mu masku napravili dizajneri iz L.A. koji surađuju s Kanyeom Westom.

image

Misha

Renato Branđolica/

Priča se po glazbenim kuloarima da se ispod maske krije glazbenik Matteo Cetinski.


20.33 Stižu reakcije na nastupe.


20.32 Stefany izvodi pjesmu "Sretnih dana dat‘ će Bog", a mnogi za nju kažu da je favorit iz sjene. Kostim joj je za ovu priliku kreirao Marko Grubnić, a skida ga tijekom plesne koreografije koju je osmislio Alen Sesartić.

image

Stefany

Renato Branđolica/

20.27 Mario Battifiaca i Robert Ferlin odnijeli su pobjedu u desetoj sezoni showa "Zvijezde pjevaju". Ovaj dvojac trenutno nastupa s pjesmom "Vodu piti trizan biti".

image

Ferlin i Battifiacca

Renato Branđolica/

20.23 Osječanka Noelle otvara ovu prvu polufinalnu večer Dore s pjesmom "Baby, Baby". Ova energična pjesma temeljena je na plesnom grooveu, a i dalje je to njezin prepoznatljivi RnB zvuk koji je na neki način postao njezin zaštitni znak.

image

Noelle

Renato Branđolica/

Stižu reakcije s Twittera na Noelle.


20.10 Reporteri jutarnjeg prisustvovali su probi uoči nastupa. Evo kako su se obukli izvodači:

image

Misha

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Lana Mandaric

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Let 3

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Eugen

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Stefany Zuzic

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Erna

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Vinko Cemeras

Vanesa Pandzic/Cropix

20.00 Utjecajni Wiwibloggs je uoči prvog polufinala Dore na X-u objavio rezultate svoje ankete o tome tko bi od hrvatskih izvođača trebao pobijediti. Glasalo je oko 3000 ljudi, a uvjerljivo prvi je očekivano Baby Lasagna koji je skupio čak 43.16 posto glasova. Zanimljivo, prošlogodišnji pobjednici Let 3 sa svojom novom skladbom "Babaroga" tek su na petom mjestu sa samo 4,38 posto glasova.

Od izvođača koji se večeras natječu najbolje stoji Lana Mandarić za čije "More" je glasalo 11.91 posto čitatelja Wiwibloggsa i trenutno drži drugo mjesto sveukupno, a treći je eugen čije ‘tišine‘ imaju 11.84 posto glasova.

Damir Kedžo je deveti s 2,21 posto, a iza njega su Vinko Ćemeraš, Alen Đuras i ET. Vatra je 13. s 1.1 posto glasova. Evo i cijele liste:


Večeras je na rasporedu prvo polufinale Dore, čije se sve tri večeri (druga polufinalna večer na rasporedu je sutra, dok nas u nedjelju očekuje finalna večer ovog glazbenog spektakla), ove godine održavaju u studijima HRT-a na zagrebačkom Prisavlju.

Na Dori se ukupno natječu 24 pjesme. Večeras i sutra čut ćemo po 12 skladbi, a najboljih 8 sa svake polufinalne večeri ide u finale, dakle, 16 pjesama očekuje nas u završnoj večeri.

U polufinalnim večerima najboljih osam odredit će glasanje gledatelja (SMS i pozivi), a u finalnoj večeri glasanje ocjenjivačkih sudova (žirija) i glasanje gledatelja (SMS i pozivi).

Voditelji prve polufinalne večeri su Maja Ciglenečki i Duško Ćurlić.

U show programu nastupit će francuski predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu - Slimane. On je trenutačno jedna od najvećih zvijezda u Francuskoj, pobjednik je pete sezone francuske inačice showa The Voice, prodao je više od 2 milijuna primjeraka albuma, osvojio je pet puta nagradu NRJ Music Award i ostvario više od 2 milijarde streamova na digitalnim glazbenim servisima. Na Eurosong putuje s pjesmom "Mon amour" (Moja ljubav), koju će na Dori imati prigode čuti hrvatska publika.

Let 3 najavljuje spektakl u kostimima Juraja Zigmana, a na scenu će ih pratiti pilići. U glazbenim kuloarima se nagađa da se iza maske Mishe krije Matteo Cetinski, što Misha nije ni demantirao ni potvrdio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:09