PROBLEMI POTROŠAČA

Šuška se da se ukida popularni ‘Potrošački kod‘: Kontaktirali smo HRT, evo što kažu

Tjedna emisija namijenjena je potrošačima, otkriva probleme s kojima se svakodnevno susreću pri kupnji robe i usluga

Sanja Smiljanić, voditeljica emisije ‘Potrošački kod‘

 Sandra Simunovic/Cropix

Nakon što se u kuloarima počelo pričati da se ukida HRT-ova emisija ‘Potrošački kod‘, doznajemo da se emisija ipak seli.

"Nije točno kako se ukida Potrošački kod. Ona će se, naime, emitirati na HRT-ovom news kanalu HTV4", odgovorili su nam na upit iz HRT-ovih Komunikacija. Do sad je to bila tjedna emisija namijenjena potrošačima koja otkriva probleme s kojima se svakodnevno susreću pri kupnji robe i usluga. Usto, donosi savjete i upute za potrošače.

Jedna od najgledanijih emisija Hrvatske radiotelevizije na programu je posljednjih 18 godina, a njezina urednica Sanja Smiljanić Grubišić je postala prepoznatljivo lice za pitanja potrošača.

‘Potrošački kod‘ godinama je otvarao teme i potrošačke probleme kojih se komercijalni mediji uglavnom nisu doticali jer ne donose profit, a i mogu izgubiti oglašivače kojih se dotaknu u prilozima.

"Nadam se da je emisija jednim dijelom zaslužna da su potrošači postali aktivniji i da više nisu bezvoljni u borbi za svoja prava. Emisija ‘Potrošački kod‘ je bila ‘pionir‘ u kreiranju reportaža u kojima na prvom mjestu nije političar, već mali čovjek. Drago mi je što je to prihvaćeno i u drugim medijima i što danas ima niz emisija koje se bave rješavanjem problema gledatelja", ispričala je Smiljanić Grubišić u jednom intervjuu.

Novi termin emitiranja se još ne zna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:24