Nastavak suradnje

VIDEO/FOTO U Brodosplitu isporučena mega sekcija za grupaciju Fincantieri

 Brodosplit

U Brodosplitu je obavljen ukrcaj i nova isporuka mega sekcija za putnički brod koji se gradi u talijanskom brodogradilištu Monfalcone kod Trsta.

Riječ je o sekciji središnjeg dijela brodskog trupa duljine 40 , širine 30 i visine 10 metara te težine 560 tona spremne za montažu na brod u doku.

Ukrcaj je obavljen horizontalnim transportom na baržu s dvije linije samohodnih modularnih transportera velike nosivosti ukupno 44 osovine, koji koristi hidraulični ili električni pogon i može biti kombinacija nekoliko osovina-prikolica za nošenje teških tereta.

Ukrcaj su obavile Brodosplitove tvrtke Transportna sredstva i Plovne dizalice koji su se specijalizirali za ovakvu vrstu transporta i manipulacija s ekstremno teškim teretima na kopnu i na moru.

Brodosplit

Nova isporuka nastavak je suradnje započete 2014. godine kada je Brodosplit po prvi puta u svojoj povijesti postao poslovni partner jedne od najvećih brodograđevnih grupacija u svijetu, grupacije Fincantieri.

Tijekom te suradnje isporučeno je više od 13.500 tona opremljenih sekcija (za deset mega kruzera koji su se gradili u njihovim brodogradilištima, a riječ je o značajnom i profitabilnom izvoznom poslu.

Brodosplit

- Izgradnja, transport i isporuka mega sekcija, jedinstveni su projekti za splitsko brodogradilište, koje neprestano ulaže u opremu i strojeve kako bi zadovoljilo zahtjeve naručitelja u pogledu kvalitete, mogućnosti, konkurentnih ponuda i rokova isporuke. Njima Brodosplit dokazuje svoje znanje, kvalitetu i umijeće u zajedničkoj izgradnji luksuznih putničkih brodova - priopćili su iz Brodosplita.

Brodosplit

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:51