Nadmašili očekivanja

Crikvenička turistička tvrtka u srpnju ostvarila 78 posto lanjskih prihoda

Njihov hotel Esplanade bio je prvi otvoreni objekt u Crikvenici tek od 29. svibnja
Hotel Lišanj u Novom Vinodolskom
 Jadran Crikvenica // Press

Jadran d.d. iz Crikvenice ostvario je u srpnju 78 posto prihoda u odnosu na isti lanjski mjesec. U prvih sedam ovogodišnjih mjeseci ukupni operativni prihodi dosegnuli su 53 posto lanjskog prometa u tom razdoblju, priopćili su jučer iz te turističke kompanije.

Taj rezultat utoliko je vredniji, istaknuli su, kad se ima u vidu činjenica da je hotel Esplanade bio prvi otvoreni objekt u Crikvenici tek od 29. svibnja, kada je epidemiološka situacija u Hrvatskoj omogućila nastavak djelatnosti turističko-ugostiteljskim objektima. Svi smještajni kapaciteti kojima upravlja Jadran d.d. su u punoj funkciji osim tri manja objekta, hoteli Zagreb, International i Delfin, s ukupno 141 sobom.

Uz hotele i kampove u svojem vlasništvu, Jadran d.d. uzeo je na upravljanje i tri nova hotela - Lišanj, Noemia u Baškoj Vodi i Garden Palace Resort u Umagu. Svi ti objekti s ukupno 343 sobe i apartmana visoke kategorije s četiri zvjezdice u lipnju i srpnju su otvorili svoja vrata gostima.

“Unatoč epidemiji koronavirusa i svim restriktivnim mjerama, mi smo se u Jadranu intenzivno pripremali za ovogodišnju turističku sezonu vjerujući da ćemo barem u srpnju, kolovozu i rujnu zabilježiti dobu posjetu i financijske rezultate”, istaknuo je predsjednik Uprave Jadran d.d. Goran Fabris i pojasnio: U nastalim okolnostima završavali smo investicije i radove na podizanju razine kategorije smještaja i pratećih djelatnosti što nam je omogućilo da u srpnju nadmašimo više od tri četvrtine lanjskog rezultata u tom razdoblju.”

“I dalje imamo dobru popunjenost i vjerujem da će ovogodišnja sezona biti puno bolja od prognoza koje su bile proljetos u vrijeme najžešće koronakrize”, rekao je šef tog turističkog poduzeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:59