Dnevni report Gojka Drljače

Uoči pada broja zaraženih Google radnicima poručio da ostanu doma do sredine 2021. godine

Ako se ovakav padajući trend održi, moglo bi se reći da je novi skok broja COVID-19 slučajeva u južnim i zapadnim državama značajno usporio
Sundar Pichai, izvršni direktor Alphabeta
 Fabrice COFFRINI / AFP

Val novih slučajeva COVID-19 zaraze u Sjedinjenim državama počinje usporavati. Sedmodnevni prosjek novih slučajeva od sredine prošlog mjeseca stoji na oko 21 tisuću, ali od 13-og taj prosjek novih slučajeva počinje padati. Sedmodnevni prosjeci padaju i u posebno pogođenim zemljama kao što su Florida, Teksas i Arizona. Ako se ovakav padajući trend održi, moglo bi se reći da je novi skok broja COVID-19 slučajeva u južnim i zapadnim državama značajno usporio. Ono što je bitno za primijetiti jest da je pri tome očigledno kako je smrtnost ljetne infekcije najpoznatijim koronavirusom puno manja nego tijekom hladnijih mjeseci.

Najveći napredak u padu broja slučajeva bilježi Arizona koja je u ponedjeljak prijavila 1813 novozaražena, a inače joj je sedmodnevni prosjek 2663 slučaja, s tim da su u sedmodnevnom prosjeku na početku mjeseca brojali po 3844 novozaražena. Pada im i broj hospitalizacija.

I pored očiglednog trenda usporavanja zaraze, kompanije, institucije, sportski klubovi, sveučilišta… ostaju vrlo oprezni po pitanju otvaranja.

Javnost je tako poprilično iznenadio Google koji je poručio svojim zaposlenicima kako mogu nastaviti s radom od kuće sve do sredine sljedeće godine. Glavni izvršni direktor Alpahabeta (krovna kompanija Googlea) napisao je pismo svima zaposlenima diljem planeta u kojem je naglasio kako im kompanija želi pomoći da lakše planiraju život. Mnoge škole vjerojatno se neće otvoriti s početkom školske godine te će se zaposleni suočiti s kombiniranjem posla i čuvanjem djece. „Nadam se da će vam ovo ponuditi fleksibilnost kako bi balansirali skrb za svoje bližnje i posao u sljedećih 12 mjeseci“, napisao je Sundar Pichai.

Više američkih kompanija revidiralo je svoje početne planove o otvaranju ureda.

Google je uz Facebook i Amazon bio prvi koji je poručio zaposlenima neka ostanu raditi od kuće još početkom 2021. godine.

Preporuke za dnevno štivo:

Čak i u Njemačkoj nejednakost je ekstremna

Japanci grade branu gotovo u potpunosti uz pomoć robota

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 14:41