Hrvatski novčarski zavod

Vjenčanje se bliži, a još ste u potrazi za poklonom?

 HNZ

Dolaskom ljeta češće dolaze i pozivnice na vjenčanja. Sjajna prilika za druženje i proslavu velikog trenutka dragih vam ljudi. Želite im prigodno zahvaliti, pružiti potporu i pokloniti nešto drugačije, vrijednije i maštovitije od klasične čestitke, no još uvijek nemate ideju što? Ako vam je slična situacija poznata pravo je vrijeme da provjerite ponudu državne kovnice novca - Hrvatskog novčarskog zavoda. Tamo vas očekuje preko stotinu rješenja, a svako od njih je jedinstveno i posebno vrijedno. Uz to, njihova vrijednost s vremenom raste, tako da sigurno neće biti zaboravljeni.

Uspomena koja traje vječno…

Riječ je o zlatnom i srebrnom kovanom novcu te medaljama s minuciozno izrađenim detaljima poput Lenucijeve potkove, Pulske arene ili Kamenitih vrata te brojnim drugima. Moguće ih je razgledati i kupiti u trgovini Hrvatskog novčarskog zavoda u poslovnici Hrvatske pošte, u Jurišićevoj 13 u Zagrebu ili putem web trgovine Zavoda. Vrijednost koja se poklanja darujući neki od proizvoda Hrvatskog novčarskog zavoda nadmašuje njegovu vrijednost gledanu kroz plemeniti metal od kojeg je izrađen. Svaki primjerak je umjetničko djelo za sebe u koji je utkana vještina i ideja renomiranih akademskih kipara, a ostvareno preciznošću izrade, tehnikom graviranja i poliranja domaćih majstora zanata. Predstavljaju svojevrsni vremeplov kroz hrvatsku povijest, a istovremeno nude osvrt kroz galeriju zaslužnih Hrvata ili znamenitosti po kojima nas prepoznaju u svijetu.

…a vrijedi neizmjerno

Tako maleni, a opet kompleksno izrađeni i veliki u svojoj vrijednosti, sjajni i očaravajući izazivaju divljenje generacijama. Upravo zato su otkovi Hrvatskog novčarskog zavoda često prvi odabir kao poklon za značajne događaje u životu. Postojani kao dubrovačke zidine ili kao zlato i srebro u kojem su otisnuti, ti primjerci dobronamjernosti i želje za uspjehom, više su od poklona. Oni su investicija u budućnost, prosperitet i financijsku sigurnost. Njihovu izvornost i potvrdu vrijednosti garantiraju striktni certifikati. Tako za zlatni i srebrni novac certifikate ovjerava svojim potpisom guverner Hrvatske narodne banke, dok je svaka medalja izrađena od plemenitih metala ovjerena od strane Državnog zavoda za mjeriteljstvo.

HNZ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:16