HANFA I JUTARNJI LIST

Konferencija „Korporativno upravljanje u Hrvatskoj” 8. prosinca u Zagrebu

Konferencija Korporativno upravljanje u Hrvatskoj

U srijedu, 8. prosinca od 9.30 do 12 sati u Hotelu Esplanade Zagreb u Smaragdnoj dvorani održat će se konferencija „Korporativno upravljanje u Hrvatskoj” u organizaciji Jutarnjeg lista i Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA).

Cilj ovoga gospodarskog skupa je raspraviti o izuzetnoj važnosti kvalitete korporativnog upravljanja, kako za pojedinačni poslovni uspjeh tako i za opći gospodarski rast. Poseban naglasak bit će stavljen na održiva poduzeća kao jamac ekonomskog rasta.

Uvodne govore održat će dr. sc. Zdravko Marić, izaslanik premijera, potpredsjednik Vlade i ministar financija i dr. sc. Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hanfe. Uvodno izlaganje u panel-raspravu održat će Jurica Jednačak, član Upravnog vijeća Hanfe. Na konferenciji će se održati svečana dodjela priznanja za najbolju usklađenost s novim Kodeksom korporativnog upravljanja najboljim izdavateljima dionica u Hrvatskoj prema Godišnjem izvješću o korporativnom upravljanju za društva čije su dionice uvrštene na burzu u Republici Hrvatskoj.

Nakon svečane dodjele održat će se panel-rasprava „Prilike za rast putem tržišta kapitala“ na kojoj će sudjelovati Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, Damir Grbavac, predsjednik Uprave Raiffeisen društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, prof. dr. sc. Hana Horak, Ekonomski fakultet u Zagrebu, Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb, dr. sc. Tomislav Ridzak, član Upravnog vijeća Hanfe i Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic grupe. Moderator panel-rasprave bit će Marko Biočina, urednik gospodarskog sadržaja Hanza medije.

Pratite uživo na jutarnji.hr!

PROGRAM KONFERENCIJE

9:30 – 9:40 RIJEČ DOBRODOŠLICE Goran Ogurlić, glavni urednik Jutarnjeg lista
9:40 –10:30 POZDRAVNI GOVORI
dr. sc. Zdravko Marić, izaslanik premijera, potpredsjednik Vlade i ministar financija RH
dr. sc. Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hanfe
10:30 – 10:50 „Usklađenost s Kodeksom korporativnog upravljanja – mijenjamo li smjer nabolje?’“ – Jurica Jednačak, član Upravnog vijeća Hanfe
10:50 – 11:10 Dodjela priznanja najboljim izdavateljima dionica u Hrvatskoj prema Godišnjem izvješću o korporativnom upravljanju
11:10 – 12:30 PANEL-RASPRAVA „Prilike za rast putem tržišta kapitala“
Ivana Gažić, predsjednica uprave Zagrebačke burze
Damir Grbavac, predsjednik Uprave Raiffeisen društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima
prof. dr. sc. Hana Horak, Ekonomski fakultet u Zagrebu
Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb
dr. sc. Tomislav Ridzak, član Upravnog vijeća Hanfe
Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic grupe
Moderator: Marko Biočina, urednik gospodarskog sadržaja Hanza media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 15:17