Josip Faletar, predsjednik Uprave Spačve, proglašen CROMA Menadžerom godine

Na svečanoj dodjeli nagrada održanoj u petak u Zagrebu Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA dodijelio je nagrade najboljim menadžerima i poduzetnicima u 2018. godini. Najbolji stručnjaci na rukovodećim pozicijama vrhunskih i uspješnih tvrtki birani su u osam kategorija, a u kategoriji velikih trgovačkih društava nagradu za Menadžera godine stručni žiri udruženja dodijelio je dr. sc. Josipu Faletaru, predsjedniku Uprave Spačve d.d.

„Iznimno mi je zadovoljstvo i čast biti izabran za Menadžera godine u ovoj zahtjevnoj kategoriji. Zahvaljujem stručnom žiriju što je prepoznao rad, trud i kvalitetu s kojima svakodnevno obavljam svoje zadatke u suradnji sa svim zaposlenicima Spačve, članovima Uprave i Nadzornog odbora, sve s ciljem održivog i uspješnog poslovanja. Ovo priznanje kruna je mog 19-godišnjeg rada u Spačvi tijekom kojeg sam prošao sve razvojne faze poduzeća od pripravnika do predsjednika Uprave. Posebno sam ponosan što se Spačva za vrijeme mog predsjedanja Upravom uspješno profilirala kao stabilan i perspektivan pokretač razvoja u Slavoniji i Hrvatskoj. Udvostručili smo promet, značajno povećali profitabilnost, očuvali 570 radnih mjesta i dodatno zaposlili 280 radnika, zbog čega smo danas s 850 zaposlenih jedan od najvećih poslodavaca. Ova nagrada samo je još jači poticaj da nastavimo s rastom i ulaganjima, na dobrom smo putu i na njemu ćemo i ostati.“ - Josip Faletar

Iz životopisa:

Josip Faletar diplomirao je na Drvnotehnološkom odjelu Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 1998. i stekao zvanje Diplomiranog inženjera drvne tehnologije. Nagrađen je Rektorovom nagradom u akademskoj godini 1996./1997. U listopadu 2016. obranio je doktorski rad na temu Model sustava motivacije i stimulacije u poduzeću za preradu drva na Poslijediplomskom doktorskom studiju Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Postao je član Uprave Spačve 2013. godine, dok je od 2016. godine Predsjednik Uprave. Aktivno sudjeluje na stručnim i znanstvenim skupovima, kongresima i konferencijama na temu drvne industrije. Predsjednik je i Drvnog klastera Slavonski hrast, potpredsjednik Hrvatskog drvnog klastera, dopredsjednik Izvršnog odbora Udruge drvne i papirne industrije i član Skupštine HUP-a, član Vijeća i Izvršnog odbora u Udruženju drvno-prerađivačke industrije HGK i zamjenik predsjednika Grupacije proizvođača furnira u Udruženju drvno-prerađivačke industrije HGK.

O CROMA nagradi Menadžer godine:

Od 1992. godine Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA na kraju svake poslovne godine dodjeljuje ravnopravne nagrade najuspješnijim menadžerima i poduzetnicima u kategoriji velikih, srednjih, malih, javnih i inozemnih poduzeća, kao i nagradu za najuspješnijeg projekt menadžera.

Temeljem dokumentiranih bilanci uspjeha i stvarnih kvalitativnih pokazatelja poslovanja (udio na domaćem tržištu, rast izvoza, broj novootvorenih ili sačuvanih radnih mjesta, fizički opseg poslovanja, naturalni pokazatelji rasta i td.), stručni žiri predlaže finaliste, a upravni odbor potvrđuje dobitnike ove prestižne nagrade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:41