Stižu psi roboti

Za godinu dana Boston Dynamics će proizvoditi tisuću SpotMinija na godinu

Boston Dynamics, američka kompanija za proizvodnju robota, na tržište će izbaciti pse-robote, nazvane SpotMini.

Kako su najavili iz te kompanije, koja je dosad uglavnom proizvodila robote za vojne svrhe, do srpnja sljedeće godine trebali bi proizvoditi oko tisuću SpotMinija na godinu. Umjetni "pas" bit će visok oko metar i pol, a težit će oko 25 kilograma. Sadržavat će niz aplikacija, a dosadašnja ispitivanja ukazuju na to da će se uglavnom koristiti u građevinarstvu, opskrbi, sigurnosti i pomoćnim kućanskim poslovima, piše fortune.com. Imat će četiri noge, umjesto kotača, što će mu omogućavati da ide i po terenu koji je teško prohodan.

SpotMini novi je proizvod Boston Dynamicsa, tvrtke osnovane 1992. godine, iza koje su već roboti zvučnih naziva kao što su BigDog i Cheetah. Mnogi proizvodi Boston Dynamicsa koriste se u vojne svrhe, za prolazak preko teško prohodnih terena.

Od 2017. vlasnik Boston Dynamicsa je japanski SoftBank. Iznos za koji je ta robotička tvrtka u lipnju prošle godine prodana SoftBanku nije objavljen. Iako se tada nagađalo da joj je opstanak upitan te da tvrtka nije u stanju proizvesti proizvod za šire tržište, proizvodnja robotičkog psa, smatraju analitičari, govori u prilog budućnosti Boston Dynamicsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:35