Budućnost dostave

Wing završio prvu dostavu dronom: Može se naručiti sve, od dražeja za kašalj do torte

Uspješna dostava obavljena je u gradiću Christiansburg koji je još ranije bio odabran kao Wingov testni teren
Dron startup kompanije Wing
 YouTube Screenshot

Alphabetov (Google) Wing postao je prva kompanija u SAD-u koja je završila dostavu paketa pomoću drona.

Uspješna dostava obavljena je u gradiću Christiansburg koji je još ranije bio odabran kao Wingov testni teren. Wing je inače "operirao" u dva australska gradića te u Helsinkiju.

Prva dostava dronom odrađena u petak popodne, kako navode iz kompanije, "popločala put za najnapredniju dostavu dronom u državi", piše MSN.

Iako je početni dio dostave odrađen FedExovim kamionom, posljednje je kilometre isporuke ljekova jednoj obitelji i rođendanske torte drugoj, završio dron.

Žuti i bijeli dronovi pakete kupe u lokalnom operativnom centru nazvanom Nest (gnijezdo). Tamo zaposlenici Winga pakiraju pakete do težine od 1.3 kilograma, koji se mogu dostaviti unutar radijusa od deset kilometara. Jednom kada stignu na odredište, dronovi ne slijeću. Umjesto toga, lebde iznad kuće i spuštaju paket kablom.

Osim Alphabeta i ostali tehnološki giganti trenutno rade na lansiraju slične usluge. Među prvima su Amazon, UPS i Uber Eats. Wing je bio prvi koji je uspio dobiti dozvole FAA-e, Savezne uprave za civilno zrakoplovstvo (Federal Aviation Administration).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:32