Pompozne najave

Video, revolucija Elona Muska: 'Ne imati Teslu danas je kao da još jašete konja'

Do sredine 2020., vozači Tesle uopće neće trebati paziti na cestu jer će sustav sve raditi za njih
Elon Musk, samovozeći automobil Tesla
 Profimedia, YouTube

Nakon što je prije dva dana najavio da će iduće godine na cestama biti više od milijun Teslinih samovozećih automobila, Elon Musk, čelnik tvrtke za proizvodnju električnih automobila Tesla, jučer je dodatno pojasnio svoje stajalište, prenosi Interesting Engineering.

- Za tri godine, svatko tko ne posjeduju Teslin automobil, imat će osjećaj kao da još uvijek jaše konja. Mislim, sasvim je u redu posjedovati konja, ali onda tome trebate prilagoditi i vaša očekivanja, slikovito je dočarao Musk govoreći jučer pred okupljenim investitorima na Tesla Autonomy Investor Dayu u Palo Altu.

Osebujni milijarder smatra da će uskoro na cestama istovremeno biti Tesle i obični automobili, a podsjetilo ga je to na vremena kada su ceste dijelili automobili i konjske zaprege. Također, kaže, financijski je suludo danas kupovati automobil koji nema hardver koji će mu u budućnosti omogućavati autonomnu vožnju.

Jedini automobil koji ima takav hardver, dodaje, jest Tesla. Hardver o kojem govori je zapravo poseban mikročip, koji je Musk jučer predstavio, a koji će se od sada ugrađivati u svako Teslino vozilo. Do kraja godine, najavljuje Musk, omogućit će on razvoj kompletnog samovozećeg sustava, a do sredine 2020., vozači Tesle uopće neće trebati paziti na cestu jer će sustav sve raditi za njih.

Dodatno, govori Musk, inače poznat po pompoznim najavama, Tesla uskoro kreće u proizvodnju električnih automobila koji će moći prevaliti milijun kilometara, a neće trebati održavanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:42