PowerUp

U finalu natjecanja našao se i hrvatski AMPnet s platformom za energetske zadruge

Pobjednici iz Slovačke predstavili su rješenje koje značajno produljuje radni vijek baterija
Slovački startup Danubia Nanotech pobjednik petog izdanja PowerUpa kući odnio 50 tisuća eura
 Innoenergy

Slovački startup Danubia Nanotech pobjednik je petog izdanja PowerUpa, najvećeg europskog startup natjecanja koje se ovaj tjedan održalo u Krakowu, stoji u priopćenju organizatora, tvrtke InnoEnergy.

Pobjednici iz Slovačke predstavili su rješenje koje značajno produljuje radni vijek baterija, od čega bi velike koristi mogli imati proizvođači električnih automobila, a projekt je nagrađen sa 50.000 eura i prilikom za sudjelovanje u prestižnom akceleratoru InnoEnergy Highway.

Ovogodišnji je PowerUp okupio više od 300 sturtupa iz 24 europske zemlje, a u velikom finalu, odnosno posljednjih 14, našao se i hrvatski startup AMPnet. Oni su pobjednici državnog finala u organizaciji Invento Capital Partnersa, koje se održalo u travnju, a na kojem su predstavili financijsku platformu za nove i postojeće energetske zadruge. Platforma na kojoj rade posljednje dvije godine, kažu, trebala bi riješiti izazov s kojim se suočavaju zadruge - nedostatak kvalitetnog softvera za uključivanje klijenata, financiranje obnovljivih izvora energije i povezivanje s burzom električne energije.

- Iznimno smo zadovoljni organizacijom događaja, sve što smo trebali bilo je osigurano. Pobjednicima čestitamo, a svim sudionicima želimo puno sreće u daljnjem poslu - izjavio je Mislav Javor iz AMPneta u Krakowu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:55