'Bezobrazno'

Sramotna kopija? Nova Motorola neodoljivo podsjeća na iPhone X, Google je tako prepoznaje

Motorola se našla 'na zubu' mnogih recenzenata zbog besramnog kopiranja iPhonea X
iPhone X
 Kyodo / Profimedia, Newscom

Brend pametnih telefona Motorola našao se na udaru mnogih kritika zbog besramnog kopiranja iPhonea X, piše BBC.

Mnogi proizvođači telefona kopirali su izgled novog iPhonea, ali recenzije za novu Motorolu P30 tu kopiju opisuju kao “bezobraznu” i “prekomjernu”, a jedan od tehnoloških blogera nazvao ju je “najsramotnijom kopijom ikada”. No, nisu samo kritičari ovog mišljenja – čak je i Googleov algoritam za prepoznavanje slika opisao fotografiju Motorole P30 kao 'iPhone'.

Naime, pozadina mobitela izgleda potpuno isto kao i iPhone X, osim što je Appleov logo zamijenjen onim Motorolinim koji djeluje i kao senzor za prepoznavanje otiska prsta. Uz to, Motorola i reklamira svoj novi model smartphonea sa sličnim lock screenom u duginim bojama.

Vlasnik brenda Motorole, Lenovo, još uvijek nije odgovorio na kritike, a P30 će biti dostupan od rujna ove godine te će mu se cijena kretati između 300 i 360 dolara, ovisno o veličini memorije (64 GB ili 128 GB). Usporedbe radi, novi iPhone X s memorijom od 64 GB košta 999 dolara, dok onaj od 256 GB stoji 1.149 dolara tako da se njegova “klonirana verzija” ni ne čini toliko lošom idejom.

Inače, Motorola je dugo vremena bila jedan od vodećih proizvođača mobilnih telefona, no dolaskom ere smartphoneova njena je prodaja pala i u 2012. je prodana Googleu. Ipak, samo dvije godine kasnije, Motorola je pala u ruke kineske kompanije Lenovo, gdje su pametni telefoni prebačeni na Android sustav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:08