Nova tehnologija

Online aranžmani za turiste: S Excursorom računaju na 300 tisuća transakcija

Putem usluge koju je Combis razvio, Flixbus je lani procesuirao više od 120.000 transakcija
Ilustracija
 Vlado Kos / Hanza Media

Skeniranjem QR koda na svojim mobitelima ili tabletima putnici FlixBusa mogu već tijekom putovanja vidjeti sve informacije o izletima na koje u Hrvatskoj mogu otići, a potom ih i rezervirati ili kupiti. Usluga je to koju je razvio Combis, jedan od vodećih pružatelja IT usluga u Hrvatskoj te ugovorio partnerstvo s Flixbusom u svrhu promocije.

- Razmišljajući o neiskorištenom vremenu koje imamo tijekom putovanja autobusom, odlučili smo maksimalno iskoristiti vrijeme koje ima strani turist koji putuje u Hrvatsku - objasnio je Mladen Gregović, član Uprave Combisa.

Riječ je, naime, o digitalnoj platformi excursor koja turistima koji u Hrvatsku dolaze FlixBusom pruža uvid u informacije poput raspoloživosti, cijena, opisa ili bilo kojeg drugog detalja o izletu dostupnom na hrvatskom tržištu.

- Ponuditeljima izleta, poput turističkih agencija i organizatora izleta, excursor omogućuje digitalizaciju procesa prodaje, a kupcima pruža podatke o dostupnoj raspoloživosti izleta na nekoj destinaciji - ispričao nam je Gregović, dodavši da excursor “isključuje obradu narudžbi putem e-maila i telefona, a samim time eliminira i propuštene rezervacijske prilike”.

Platforma je na tržište stigla u prosincu prošle godine, a da je u ovom kratkom periodu excursor ostvario uspjeh govori činjenica da je lani procesirano više od 120.000 transakcija. Imajući na umu tu visoku brojku, iz Combisa u ovoj godini očekuju još bolje rezultate. One najbolje ipak očekuju tijekom ljetne sezone kada se nadaju više od 300.000 transakcija.

- Excursor je jedan od naših strateških projekata i od njega očekujemo mnogo jer vjerujemo u njegov potencijal na tržištu. Iako je riječ o novoj platformi, u 2019. očekujemo rast volumena više od tri puta u odnosu na prethodnu godinu - kaže Gregović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:11