Zagreb Connect

Od 'Airbnba-a' za studente do nadstrešnice s elektranom u lovu na milijun kuna

Na startup konferenciji 17 timova će predstaviti svoje ideje, aplikacije i proizvode
SIM
 Zicer

Na Zagrebačkom velesajmu ovu srijedu, u okviru šeste po redu startup konferencije Zagreb Connect, šest najboljih startupa će podijeliti milijun kuna bespovratnih sredstava Grada Zagreba. U konkurenciji se i ove godine našlo 17 mladih timova koji su svoje ideje, aplikacije i proizvode brusili u predakceleracijskom programu, Startup Factory, Zagrebačkog inovacijskog centra (Zicer) još od srpnja.

U finalu tog programa, kao glavni događaj Zagreb Connecta, njih šest će se okruniti pobjedničkom titulom i podijeliti milijun kuna gradskog fonda, izdašnijeg za 140 tisuća kuna nego lani. Pet drugoplasiranih timova tako će dobiti po 160.000 kuna, a prvoplasirani tim 200.000 kuna. O dobitnicima će odlučivati peteročlani žiri pred kojima će svih 17 timova održati 'pitch', kratku prezentaciju o napretku i razvoju svoje poslovne ideje.

I ove godine, kao i proteklih, okupila se šarolika skupina inovatora. Među ostalim, razvijaju oni pametne bicikle, nadstrešnice s elektranom, aplikacije za financijsko planiranje, autonomna plovila kao i platforme za pronalaženje niskobudžetnih smještaja.

FLOORNAP
Zicer
FloorNap

Platforma FloorNap je tako verzija Airbnb-a za studente, backpackere i festivalce. Omogućava smještaj za do 15 eura po osobi tako da svatko tko ima „viška“ dio poda u stanu ili kući može ga ponuditi za spavanje putniku gdje će se ovaj smjestiti sa svojom vrećom za spavanje.

EMMOBILE
Zicer
Emmobile

Tvrtka Emmobile je sa svojom inovacijom GuideB bicikl pretvorila u turističkog vodiča. Biciklist na tom električnom biciklu, koji jednim punjenjem prelazi 100 kilometara, može u realnom vremenu, od samog bicikla, dobivati sve informacije, kao što je vremenska prognoza za njegovu lokaciju, najbolja ruta, a komunikacija s biciklom se dovija preko pametne kacige.

LAFTONIC
Zicer

Tvrtka LafTonic izradila je ShowPitcher – softver za sve koji se žele ubaciti u šoubiznis. Svatko tko misli da ima dobru ideju za film ili seriju ShowPitcher će provjeriti s online ispitanicima u Ujedinjenom Kraljevstvu, snimajući ih i ispitujući o sadržajima koje gledaju. Na svom rješenju već rade s britanskom tvrtkom Grassroutes koja im je prvi klijent.

PROBOT
Zicer
Probot

Probot tim želi razviti prvu trening spravu za slobodne udarce u profesionalnom nogometu. Preko modularnog živog zida, trener može unositi visinu protivničkog igrača, njihov skok i ostale parametre, a to omogućava pucačima da vježbaju udarac u približno stvarnim uvjetima.

SEATONOMOUS
Zicer
SEAtonomous

Mladi inženjeri iz SEAtonomous tima razvijaju autonomno plovilo. Njihov brod će ploviti bez ljudskog upravljanja, detektirati druga vozila i moguće prepreke putem senzora. Potencijalnu primjenu vide u sportskom ribolovu i za pomoći u ribogojilištima.

EKONO
Zicer
Ekono

Ekono aplikacija je poput osobnog financijskog trenera koji će vas pratiti na putu do ostvarenja vašeg financijskog cilja bilo da se želite izvući iz minusa ili uštedjeti bez dizanja kredita. Analizirat će vaše podatke o potrošnji i odrediti vam tjedne zadatke za ostvarenje vašeg cilja. Savjetovat će vas gdje možete uštedjeti i kako možete pametnije utrošiti vaš novac.

A-SAP
Zicer
A-SAP

Ekipa iz A-SAP razvija brži sustav upozorenja na tuču preko poruke na mobitelu. Budući da prognoze i upozorenja za tuču još ne postoje, A-SAP želi napraviti moderne i financijski prihvatljive uređaje, tj. sustave od nekoliko stotina uređaja koje bi meteorolozi postavili na odabrana područja kako bi počeli s prikupljanjem kvalitetnih podataka.

SIM
Zicer
SIM

Tvrtka SIM je razvila inovativno rješenje za digitalizaciju sportskih klubova. Pomoću njega svaki sportski klub može kroz jednostavno i intuitivno sučelje vidjeti sve njima potrebne informacije: od ugovora za razne igrače, informacija o sportskoj akademiji (članarine, polaznici, roditelji, liječnički pregledi), prve momčadi (igrači, treneri, tereni) do planova treninga i internih dokumenata.

HYPERGOLA
Zicer
Hypergola

Nadstrešnice s mini elektranom domislili su se u timu Hypergola. Modularna konstrukcija koju svatko može sam montirati namijenjena restoranima i hotelima, koristi sve vremenske uvjete, sunce, kišu, vjetar za proizvodnju električne energije. Kako točno funkcionira, saznat ćemo u srijedu.

ARBOSMART TECHNOLOGIES
Zicer
ArboSmart Team

Kažu da su hrvatsko rješenje za globalnu klimatsku krizu! ArboSMART Cloud je hrvatski proizvod namijenjen upravljanju i planiranju urbanog zelenila. Gradovi i općine ovim će sustavom moći pratiti budžet i održavanje zelenila na učinkovitiji način .

HERO FACTORY
Zicer
Hero Factory

Tim od osam mladih stručnjaka osmislio je aplikaciju koja pomaže malim poduzećima da lakše dođu do novih klijenata kroz digitalni marketing. Uz marketinške savjete personalizirane točno za njihov posao i njihove potrebe, mali će poduzetnici moći unijeti svoje podatke i na temelju njih dobiti jasan marketinški plan aktivnosti koji odgovara njihovom poslovanju .

RECORR
Zicer
Recorr

Znanost i iskustvo stvorili su jedinstveni uređaj ReCorr QCQ kojim se mjeri kvaliteta zaštitnih premaza na metalu koji su najčešća tehnika zaštite od korozije, krenuvši od zaštite ograde na balkonu do zaštite industrijskih postrojenja, brodova, automobile, aviona…

FARSEER
Zicer
Farseer

Farseer tim stvorili su platformu s naprednim značajkama planiranja i praćenja poslovanja po neograničenom broju dimenzija na najjednostavniji mogući način. Tako otvaraju se brojne mogućnosti za rast i razvoj, predviđanje poslovnih rezultata, ali i omogućavanje donošenja strateških odluka na vrijeme i u pozitivnom smjeru.

MUNDUS
Mundus

Mundus je projekt kojim se želi približiti tehnologiju formalnom obrazovanju. Mundusova društvena igra učenicima predstavlja gradivo može se dobiti puno kvalitetnije obrazovanje. Spoj je klasičnih društvenih igara koje svi poznaju i pametnih telefona. Igrači se kroz aplikaciju spoje na ploče. Cilj igre je točnim odgovaranjem na pitanja, osvajati, odnosno bojati polja drugih igrača te tako skupiti što više bodova.

VALUT
Valut

Valut pomaže turistima da izbjegnu loš tečaj i naknade koje im naplaćuju mjenjačnice i bankomati na turističkim lokacijama poput aerodroma, te autobusnih i željezničkih kolodvora. I to tako što omogućuju korisnicima da razmijene novac u bilo kojoj retail lokaciji poput aerodromskog kafića, fast fooda ili kioska.

URBAN OASIS
Urban Oasis

Urbani vrt je hi-tech ambijentalno-funkcionalni uređaj za dom, ured ili ugostiteljski prostor koji samostalno i pametnim algoritmima uzgaja cvijeće, povrće ili začinsko bilje. Uzgoj štedi 98 posto vode i omogućava do 2 puta brži rast. Vrt oblikujete po svojim željama u potrebama, a rezultat je potpuno svjež proizvod na dohvat ruke.

NUOTWO
Nuotwo

Ovaj tim spaja biologiju i inženjerstvo te stvara aktivne zidne panele koji upijaju CO2 iz okolnog zraka. Time se smanjuju troškovi grijanja i hlađenja unutar zgrade u kojoj su paneli postavljeni. Pozitivan utjecaj na okoliš i briga za svjetliju budućnost zaokružuju ovu cijelu priču.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:58