Netflix uvodi dodatni paket

Novi pretplatnički paket Netflixa promijenit će način plaćanja streaming usluge

Na red su došle i promjene u pretplatničkim paketima vodeće streaming usluge
Ilustracija
 Profimedia, Caia Image

Netflix, jedan od vodećih svjetskih streaming usluga na zahtjev, testira novu opciju pretplatničkog paketa pod nazivom 'Ultra' čija bi mjesečna cijena mogla biti veća od trenutnog 'Premium' paketa, prenosi CNet.

Novi Netflixov paket omogućio bi istovremeno streamanje serija i filmova u HD rezoluciji na četiri različita uređaja, što znači da bi četiri korisnika jednog paketa istovremeno mogli pratiti različite programe putem televizora, tableta, kompjutera ili mobilnog telefona. Cijena novog 'Ultra' paketa iznosila bi 16,99 eura u europskim zemljama, odnosno oko 20 dolara u SAD-u.

- Konstantno testiramo nove opcije u Netflixu, a u ovom slučaju, odlučili smo se testirati nove pretplatničke pakete kako bismo otkrili koliko korisnici zapravo vrednuju naše usluge – istaknula je Smita Saran, zastupnica Netflixa.

Prema nekim navodima, uvođenje četvrte, najskuplje, 'Ultra' opcije moglo bi dovesti do promjena u ostalim paketima, pa bi tako primjerice, pretplatnici Premium paketa mjesto dosadašnjih četiri uređaja usluge Netflixa mogli koristiti na samo dva. Što dovodi do zaključka, da bi oni korisnici koji žele Netflixove programe istovremeno pratiti na četiri različita uređaja bili prisiljeni uzeti upravo najskuplju pretplatu.

Netflix je u prvom kvartalu 2018. brojio 125 milijuna pretplatnika diljem svijeta. Pretplatnicima se trenutno nude tri oblika pretplatničkih paketa: 'Basic' paket od 7,99 dolara koji korisnicima omogućava gledanje Netflixovog sadržaja na jednom uređaju, 'Standard' paket od 10,99 dolara za dva uređaja i 'Premium' u iznosu od 13,99 dolara koji nudi mogućnost praćenja serija i filmova na četiri različita uređaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:31