Nova opcija

Nema laganja!Google Maps ne samo da će otkrivati gdje ste, već i koliko vam traje baterija

Aplikacija odsada ima novu opciju koja će otežati laganje vašim bližnjima, ali i poboljšati vašu sigurnost
Ilustracija
 Alex Segre / Profimedia, Alamy

Google Maps je uveo novu opciju kojom će vaši prijatelji biti u mogućnost vidjeti koliko vam je baterije ostalo na mobitelu, piše MSN.

Točnije, svaki put kada s prijateljem podijelite svoju lokaciju, on će vidjeti preostali postotak baterije na vašem uređaju. Novom opcijom bit će jednostavno zaključiti da, ako vam je baterija pri kraju, niste ih u mogućnosti nazvati kako bi javili jeste li stigli na svoju destinaciju ili jeste li se izgubili ili će se, pak, s razlogom zabrinuti ako ne odgovarate na poruke, a mobitel vam je pun.

Iako se čini da će vam ova opcija otežati laganje svojim više ili manje bližnjima o tome umire li vam mobitel, možete ju u svakom trenu uključiti ili isključiti, a dostupna je na Androidu i iOS-u. Osim toga, opcija je navodno uvedena kako bi se poboljšala sigurnosti korisnika koji će sada u slučaju posjeta nekom nesigurnom mjestu poslati svoju lokaciju osobi kojoj vjeruju, a ona će, ako im se korisnik ne bude javljao, moći pravovremeno reagirati.

Samu opciju dijeljenja lokacija Google Maps je ponovno uveo ranije ove godine nakon što je ukinuo opciju pod imenom Google Latitude, a naglasili su da je podjela informacije o vašoj lokaciji korisna i za pronalazak izgubljenog mobitela (pa bi ju trebali imati stalno uključenu).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:17