Ponovo u trendu

Nakon godinu dana konstantnog pada, vrijednost Bitcoina skočila za 15 posto

Stručnjaci i dalje ne mogu u potpunosti objasniti razloge naglog rasta popularne kriptovalute
Najpoznatija kripto-valuta na svijetu Bitcoin
 Dado Ruvić / REUTERS

Cijena Bitcoina u utorak je skočila za 15 posto, te tako dosegnula vrijednost od 5.022,44 dolara. Ovo je prvi veći rast ove kriptovalute od studenog prošle godine.

Iako stručnjaci i dalje ne mogu u potpunosti objasniti razloge naglog rasta, neki ipak ističu kako je za sve zaslužno nedavno ulaganje anonimnog pojedinca od 100 milijuna dolara. Drugi pak navode kako su ovakve oscilacije vrijednosti potpuno normalne na tržištu kriptovaluta, piše CNN.

Izvršni direktor i osnivač deVere grupe, Nigel Green, pak pojašnjava kako bi ovaj rast mogao označiti konačni povratak Bitcoina.

- Ovaj drastični skok mogao bi pokrenuti lavinu aktivnosti investitora koji su već duže vrijeme mirovali – poručuje Green

Nakon ponovnog rasta Bitcoina došlo je do promjena vrijednosti i ostalih popularnih kriptovaluta. Tako je u zadnjih 24 sata najveći rast ostvario Litecoin od 21,2 posto, Ethereum je zabilježio rast od 12,46 posto, dok je vrijednost Ripplea (XRP) porasla za 6,5 posto, piše CNBC.

Inače, Bitcoin je najvišu vrijednost ostvario krajem 2017. godine kada je dosegao iznos od 20.000 dolara. Nedugo nakon bilježio je konstantni pad te je tako u periodu od godine dana izgubio čak 75 posto svoje vrijednosti. Unatoč velikom padu njegova slika u ovoj godini ipak je nešto mirnija te je njegova vrijednost narasla za 25 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:46