Najpopularnija videoigra

Jedan od klinaca u nedjelju će biti bogatiji za 3 milijuna dolara

Epic Games na igri zaradi 200 milijuna dolara mjesečno
Ilustracija
 Henry Nicholls / Catalina Fragoso-USA TODAY / REUTERS

Dvjesto igrača borit će se ovaj vikend u New Yorku na završnici svjetskog prvenstva u videoigri Fortnite na stadionu Arthura Ashea, gdje se inače održava teniski Grand Slam turnir US Open. Nagradni fond za igrače je 30 milijuna dolara.

Svi igrači najpopularnije svjetske videoigre su mladi, većina maloljetni, a svakom od njih je prije početka finalnog turnira, zajamčeno 50.000 dolara nagrade. Sitniš je to u usporedbi s nagradom pobjednika koji će u nedjelju biti bogatiji za tri milijuna dolara, gotovo kao i osvajač US Opena (3,8 milijuna dolara).

Favoriti koji bi u nedjelju mogli odnijeti tri milijuna dolara jesu Austrijanac Klaus Konstanzer nadimka “Stompy”, Thomas Hörak “Tschinken”, te Amerikanac Turner Tenney “Tfue”.

Prema pisanju CNN-a, računalna igra koja je zaludjela svijet i koju trenutno igra više od 250 milijuna igrača diljem svijeta, gubi na popularnosti. Stoga je studio Epic Games, koji na igri još uvijek zarađuju 200 milijuna dolara mjesečno, odlučio na vikend finale u New Yorku potrošiti 100 milijuna dolara u nagradama i organizaciji, u pokušaju stvaranja novog "hypea" oko Fortnitea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:36