Još jedna inovacija

Ikea uvodi novi neobični oblik poslovanja: Od sada svoj namještaj nude i na leasing

Oprema za poslovne prostore bit će prvi oblik namještaja s kojim kreću u ovakvo poslovanje
IKEA u Rugvici pokraj Zagreba
 Bruno Konjević / Hanza Media

Najveći švedski lanac trgovina namještajem Ikea kreće s novom poslovnom politikom. Od sada će svojim kupcima u Švicarskoj nuditi mogućnost kupnje namještaja na leasing.

U novu ponudu planiraju uključiti sve, od uredskog namještaja pa do kuhinjskih ormarića, a s prvim ovakvim modelom kreću već ovaj mjesec, piše CNBC.

- Želja nam je stvoriti sustav u kojem naši kupci proizvode mogu uzeti na leasing, a po završetku otplate isti mogu vratiti i ponovo uzeti neki novi komad namještaja. Umjesto da dotrajali namještaj bacimo, mi ćemo ga obnoviti i on tada ponovo može ići na prodaju – poručio je Torbjorn Loof, izvršni direktor Inter Ikea grupe.

Oprema za poslovne prostore, poput radnog stola ili stolica bit će prvi oblik namještaja s kojim će kompanija krenuti u novi model poslovanja, nakon čega, kako ističe izvršni direktor Loof, u ponudu uvode i kuhinjski namještaj. Dodaje, kako je Ikein dizajn namještaja u potpunosti prilagođen ovakvom načinu poslovanja jer primjerice, ukoliko vam se oštete vrata ormara, ne morate nužno odmah mijenjati cijeli set, nego jednostavno zatražite zamjenu oštećenog dio. Putem lizing sustava, takav način za potrošače će biti puno lakši i pristupačniji.

Ovim novim poslovnim modelom ovaj švedski div želi zatvoriti cijeli životni ciklus svojih proizvoda, te se tako odmaknuti od tradicionalnog načina prodaje.

Da ovo nije prvi ovakav pokušaj pokazuje i podatak da su već u nekim zemljama i započeli proces recikliranja dotrajalog namještaja od drveta, ali i starih istrošenih madraca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:39